El parc Jordi Vilamitjana ja té, des de fa uns dies, una plataforma cívica i ciutadana que el defensarà amb dents i ungles, l'Assemblea d’Entitats en Defensa del Parc, impulsada, entre d'altres, per les associacions veïnals de Can Gibert del Pla i de Santa Eugènia de Ter.
La requalificació d'aquest parc, definit de moment i fins ara com a zona verda, com a zona residencial, amb la previsió de construcció d'uns 350 habitatges, ha mobilitzat les associacions veïnals fins al punt que no s'han limitat a presentar una al·legació a la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana que permetrà aquest canvi d'usos, també s'han mobilitzat per terra, mar i aire, en una intensa campanya a les xarxes socials i al carrer, amb una manifestació, dies enrere, que va finalitzar davant de l'Ajuntament.
Pel govern municipal, aquesta modificació del Pla General d’Ordenació Urbana és la solució que permet compensar, via permuta, l'adquisició de terrenys, ara en mans privades, per a construir part dels equipaments del nou hospital Josep Trueta; per l'Assemblea d’Entitats en Defensa del Parc, la solució no hauria de passar per la construcció d'habitatge sinó per l'endeutament.
Aquesta zona (els barris de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla) és especialment sensible; és una de les tres amb una major segregació escolar (juntament amb el sector Est i el barri de Pont Major) i amb una major densitat de població, i la construcció de quasi 350 habitatges més, amb una previsió que el 40% siguin de protecció oficial, desperta els temors que, lluny de solucionar-se, aquestes problemàtiques (segregació i densitat) puguin agreujar-se.
L'Assemblea d’Entitats en Defensa del Parc no s'oposa al projecte del nou Trueta, ans al contrari, les AV de Can Gibert del Pla i de Santa Eugènia de Ter, impulsores d'aquesta reivindicació, n'han fet sempre una defensa aferrissada, però no estan disposades a acceptar que part de la factura del nou Trueta tingui no només el cost de perdre un parc (per més que se'n guanyi un altre, defensa el govern municipal, en una ubicació pròxima), sinó que el sector s'estressi més urbanísticament.
El parc Jordi Vilamitjana s'ha erigit, avui, en un símbol de resistència veïnal, quelcom, segons diuen alguns que el van conèixer, seria motiu d'orgull per a qui, fins al dia d'avui, encara dona nom al parc.
Lluitarem sense rendir-nos mai
ResponEliminaL'adquisició de terrenys per l'hospital no son en mans privades, son propietat de l'Ajuntament des del 2007 tot i que no s'ha fet ocupació perquè l'Ajuntament va parar la urbanització per canviar el planejament i construir_hi a prop de 500 pisos. un projecte que més tard va decaure, però que sembla l'administració no es va oblidar. Ara tenim de nou el mateix problema, i que no és l'hospital, és el que s'arrossega d'aquells temps del rajol.
ResponEliminaEls terrenys que es necessiten per l'hospital ja son públics, la destrucció del parc és innecessari i pura especulació de l'Ajuntament per uns motius que tard o d'hora algú donarà a conèixer. Indigne d'un govern que es vanta de fer polítiques socials.