dilluns, 8 de juliol del 2024

Cinquanta


Dissabte vaig fer 50 anys i de moment no he trepitjat cap concessionari de cotxes esportius d'alta gamma, ni de motos de gran cilindrada. És clar que tampoc n'he tingut l'ocasió...

Tampoc tinc previst tenyir-me els cabells (tot i que per més que volgués ho tindria complicat) ni he demanat hora en cap clínica de cirurgia estètica, ni en cap establiment de tatuatges o pírcings, que les tres arracades a l'orella fa dècades que les tinc...

No m'he apuntat al gimnàs, perquè ja fa més de quatre anys que hi vaig, i no m'estic preparant per a cap cursa, marató, triatló, "iron man" o res semblant, ni tinc previst cap gir copernicà en l'àmbit laboral.

Totes les fantasies i aventures amoroses les vull viure i compartir amb la meva dona, i entre les fantasies, o ànsies, no hi ha la de cremar la meva targeta de crèdit a Las Vegas, a Mònaco, a Peralada, ni tan sols al bingo del Pont de la Barca de Girona.

Ni tinc ganes de viure ràpidament, com si sentís que la vida se m'escola entre els dits, ni he fet una llista de les coses que voldria fer abans de morir-me...

Em sembla que, tot just uns dies després de fer 50 anys, la (meva) vida, com versa la cançó, segueix si fa o no fa igual. No voldria donar-vos la impressió que soc un negacionista de la crisi dels 50, que minimitzo el que representa arribar als cinquanta anys, no només pel fet d'arribar-hi, que ja és tot un èxit, sinó perquè cada vegada són menys, estadísticament, els anys que resten de vida respecte dels anys viscuts, ans al contrari.

Mentiria, doncs, si digués que fer 50 anys no m'impressiona: els cinquanta, certament, fan respecte, però no m'obsessionen, si més no de moment, si més no, avui.

Assumeixo que ja tinc cinquanta anys i confio que sabré portar-los portar la dignitat que es mereixen, prescindint dels tòpics, fins i tot els que diuen que són els 50 són nous 30! Els 50 són els 50, tampoc cal edulcorar-los.

I ara que ja els tinc, em sembla que fins i tot els portaré amb un punt d'orgull, perquè de moment no he trobat, per a mi mateix, millor edat de la que tinc a cada moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada