dimarts, 9 de juliol del 2024

Espanya - França


Aquesta nit les seleccions de futbol d'Espanya i de França es disputaran una plaça per a la final de l'Eurocopa 2024; ambdues seleccions han assolit les semifinals amb trajectòries molt diferents, França a empentes i rodolons, Espanya exhibint un dels millors futbols del campionat. És clar que quan comenci a rodar la pilota, res de tot això importarà i les forces, d'entrada, estaran igualades.

França, però, abans de disputar aquest partit, en certa manera ja ha guanyat; la segona volta de les eleccions legislatives ha donat la victòria a la unió d'esquerres Nou Front Popular i, sobretot, ha frenat el perillós avanç de l'extrema dreta del Reagrupament Nacional de Marine Le Pen, que sembla anar de derrota en derrota, fins a la victòria final.

No sé si de jugar-se de nou a Espanya, aquest partit el tornaria a perdre la dreta i l'extrema dreta, que ja hem vist en diferents territoris de la pell de brau que quan poden sumar per governar, s'alien, quelcom impensable, ara per ara, a França.

Mentre aquestes darreres setmanes hem sentit alguns futbolistes de la selecció francesa fer una crida a la mobilització per frenar l'avanç de l'extrema dreta, a Espanya la majoria de futbolistes (diria que tots) de la selecció espanyola fuig d'estudi en qüestions polítiques quan, penso, també hi hauria molt a dir...

Avui, però, sobretot s'espera que els futbolistes francesos i espanyols parlin sobre el terreny de joc, que de política ja en podran tornar a parlar uns l'endemà, si s'escau, i els altres mai, com gairebé sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada