dissabte, 6 de juliol del 2024

The Little Drummer Boy. Minuts Musicals de Nadal


De timbaler a casa nostre tenim el cèlebre d'El Bruc, però no és d'aquest, que va la cançó d'avui, sinó del timbaler protagonista d'una de les cançons de Nadal més conegudes, popularitzada a Espanya de la mà i la veu de l'incombustible Raphael...

Composta a principis dels anys quaranta del segle passat per la compositora Katherine Kennicott Davis, i popularitzada una dècada més tard gràcies a la gravació que en va fer el grup musical The Trapp Family, la nadala "The Little Drummer Boy" va agafar volada especialment a partir dels anys seixanta gràcies a les versions que en van fer Frank Sinatra i el mateix Raphael, en castellà, i fins i tot Boney M a principis dels anys vuitanta.

En català també la tenim, com a Cançó del timbaler, gràcies a l'adaptació que en va fer el músic Manuel Oltra i Ferrer a mitjans dels anys seixanta, i la gravació que la coral infantil La Trepa va enregistrar uns anys més tard. De la família Trapp, a la coral La Trepa!

Però de totes les versions de "The Little Drummer Boy" (El tamborilero, la Cançó del timbaler) avui m'interessa especialment la d'una de les grans dames del rock, la que van fer Joan Jett and the Blackhearts, una versió certament més rockera i, tot i això, un punt continguda.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada