dissabte, 22 de juny del 2024

Wonderful Christmastime. Minuts Musicals de Nadal


Paul McCartney és, a banda d'una llegenda viva de la música, un portent musical; el diccionari defineix la paraula portent, en sentit figurat, com una "persona o cosa extraordinària, meravellosa".

El seu talent musical és indiscutible i sumat al de John Lennon (també als de George Harrison i Ringo Star) va multiplicar-se exponencialment, com demostra la rica i diversa discografia de The Beatles.

Paul McCartney, l'any 1979, va compondre i enregistrar la nadala "Wonderful Christmastime", una cançó senzilla i planera, també despreocupada, que no té res a veure amb la profunditat de la nadala que John Lennon (amb Yoko Ono) va publicar uns anys abans, "Happy Xmas (War is Over)", esdevingut no només un himne nadalenc, també un himne de pau.

És clar que no tot a la vida, ni a la música, ha de ser transcendent, ni tan sols tot el que surti del talent musical de Paul McCartney.

De "Wonderful Christmastime" en podem dir dues coses més: una, que destaca l'ús d'un sintetitzador, que inevitablement marca i dona personalitat al so de la cançó; l'altra que, com amb tantes altres cançons seves, Paul McCartney va tocar tots els instruments en la gravació de la cançó, sintetitzador inclòs.

I és que Paul McCartney, que a The Beatles tocava sobretot el baix, és un autèntic home orquestra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada