dijous, 6 de juny del 2024

Benvingut a la llibertat!


Kylian Mbappé encara no ha aterrat a Madrid i ja ha guanyat. Encara no ha guanyat cap Champions League, però fiscalment hi guanyarà estalviant-se haver de pagar diners a hisenda, i més si la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, finalment ens marca un gol amb l'anomenada "Llei Mbappé", que permetria a nous residents (noves fortunes) deduir-se un 20% del tram autonòmic dels impostos.

És marca de la casa de la dreta, de qualsevol dreta, reduir els impostos, especialment els que afecten a qui té més diners i, per tant, a qui més hauria de contribuir, reduint així, també, la capacitat redistributiva que tenen els impostos.

És habitual que les grans fortunes se les empesquin per evitar pagar els impostos que els correspondria, i a vegades se les empesquen de forma delictiva, com ha admès l'actor Imanol Arias, que ha admès haver defraudat fins a 2,7 milions d'euros i ha arribat a un acorda amb la Fiscalia per evitar entrar a la presó, acceptant una condemna de menys de dos anys de presó. Ana Duato no vol pactar i s'enfrontarà a la petició de 32 anys de presó que demana la Fiscalia...

És així, entre una cosa i l'altra, que els rics cada vegada són més rics, i la classe mitjana cada vegada menys mitjana, i més pobra.

Tornant a Kylian Mbappé, el francès guanyarà molts diners i, és d'esperar, també molts títols (espera que entre ells hi hagi la Champions League, que de moment tant se li ha resistit), però de moment la primera derivada del seu fitxatge pel Real Madrid és que es perdrà els Jocs Olímpics, una decisió certament controvertida...

Kylian Mbappé no podrà defensar als Jocs Olímpics de París la tricolor ni els valors republicans que, se suposa, França defensa des de la Revolució Francesa: la llibertat, la igualtat i la fraternitat. És clar que d'aquests tres valors, el de la igualtat potser ja no el podrà seguir defensant gràcies, com amb tants altres milionaris, als favors fiscals de què es beneficiarà quan aterri a Madrid, abraci i gaudeixi de la llibertat d'Isabel Díaz Ayuso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada