dissabte, 15 de juny del 2024

Thank God It's Christmas. Minuts Musicals de Nadal


El talent musical de Queen és indiscutible, no en va és un dels millors grups de rock de la història, per un bon amic meu, possiblement el millor.

I fins i tot els millors, i potser amb l'excepció de The Beatles, no tot el que fan es converteix en or, no totes les cançons són un èxit, fins i tot no totes reeixides...

A finals de 1984 el grup va llençar la nadala "Thank God It's Christmas" com a senzill i la cançó no va tenir, possiblement, ni la rebuda, ni la crítica ni l'èxit esperat. Potser és per això que el grup no la va incloure al disc "The Works", on entre altres cançons hi havia "Radio Ga Ga", "It's a Hard Life", "I Want to Break Free" o "Hammer to Fall"; també és per això que el grup no en va fer, aleshores, cap videoclip.

No sé si, al seu dia, la crítica i el mateix grup van ser excessivament durs amb aquesta cançó; al cap i a la fi, "Thank God It's Christmas" és una nadala composta pel mateix grup (Brian May i Roger Taylor) i no una versió, i conté tots els elements musicals característics de Queen, demostrant una vegada més la seva capacitat d'aproximar-se a altres gèneres sense perdre la seva essència, la seva identitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada