dimecres, 5 de juny del 2024

La 2a estació de la Girocleta al Pont Major


En qüestió de dies, alguna setmana a tot estirar, entrarà en funcionament la segona estació de Girocleta al barri de Pont Major. Aquesta és una molt bona notícia i seria un error no reconèixer-ho d'entrada i començar per aquí.

És una molt bona notícia perquè no només millora la connexió del barri amb la ciutat, també dins el mateix barri (i sobretot quan puguem tenir la tercera, que comentaré més endavant); i és una molt bona notícia perquè millora (i diversifica) la mobilitat de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà, ja que l'estació està ubicada just al costat de l'institut. D'alguna manera, també, es repara el pecat original, ja que aquesta era una ubicació que ja s'havia demanat quan es va instal·lar la primera estació de Girocleta al barri.

És clar que en relació amb la segona estació, com va passar també amb la primera, podem fer bona la frase "tinc una bona notícia i una de dolenta". De la bona, que ho és i molt, ja us n'he parlat, i ara tocaria parlar de la dolenta.

Els veïns i veïnes de Pont Major hem tingut una mena de "déjà vu" en relació amb la ubicació de l'estació de Girocleta. No estic dient que hàgim de ser els veïns i veïnes qui decidim la ubicació, però sí que ens hauria agradat que se'ns hagués preguntat i consultat o, com a mínim, informat a l'AV Pont Major sobre els criteris de la seva ubicació.

I si la primera estació de Girocleta va suposar la pèrdua d'aparcament per a les activitats econòmiques, també pèrdua d'aparcament pels veïns i veïnes del sector, amb la ubicació de la segona ha passat tres quarts del mateix, ja que ha suposat l'eliminació de tres places d'aparcament en una zona amb una alta demanda d'aparcament, demanda previsiblement creixent quan l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà sigui un centre de formació professional integrada, amb una previsió d'increment d'alumnat que es desplaçarà a l'institut amb vehicle privat.

Ens hauria agradat ser consultats o informats, com a mínim tenir l'oportunitat de dir-hi la nostra, d'exposar i contrastar amb els serveis tècnics municipals els pros i contres d'ubicar l'estació aquí, o allà, o més enllà... A vegades aquests detalls són els que marquen la diferència.

Però jo no perdo l'esperança i m'agrada pensar que la tercera serà la vençuda! Perquè sí, al barri encara no ha entrat en servei la segona que ja reclamem una tercera estació de Girocleta, la que hauria de donar servei, precisament, als equipaments municipals que hi ha al barri: centre cívic, biblioteca, escola bressol, camp de futbol i pavelló. Una estació que es podria ubicar al carrer Filipines, just a tocar de l'entrada del carrer del Pont Major.

Per la tercera estació caldrà esperar uns anys; per aquesta segona, espero que tot just uns dies, alguna setmana a tot estirar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada