dimecres, 19 de juny del 2024

L'Anna Maria de la biblioteca. Entrevista a Anna Maria Fornells Casadevall


A vegades les persones, per segons quines altres, portem un lloc enganxat al nostre nom de pila, més que el nostre cognom, una mena d'epítet que ens ajuda a referenciar les persones.

A vegades aquesta mena d'epítets són personals i poc transferibles, ja que les referències no sempre són compartides per a tothom, al capdavall, cadascú construeix les seves, en funció de les coordenades i circumstàncies pròpies.

Amb algunes persones, però, la referència és més compartida, fins i tot consensuada, com en el cas de l'Anna Maria Fornells Casadevall, que per a molts veïns i veïnes de Sarrià de Ter és, simplement, l'Anna Maria de la biblioteca, fins i tot ara, quan fa anys que es va jubilar i ja no hi treballa.

Per a diferents generacions, l'Anna Maria era la bibliotecària que ens atenia en aquella petita, entranyable i acollidora Biblioteca Emília Xargay que hi havia als baixos de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, on actualment hi ha l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. Poc després d'inaugurar-se la nova biblioteca, més gran, àmplia i moderna, l'Anna Maria es va jubilar.

L'Anna Maria no va ser la primera bibliotecària, ni va treballar-hi tota la seva vida laboral, a la biblioteca, però per a molts ens és difícil no situar-l'hi; en canvi, sí que ha viscut tota la vida al carrer Major de Sarrià de Ter, i més concretament tota la vida a la mateixa casa, però per mi (i tantes altres persones) no és l'Anna Maria del carrer Major sinó l'Anna Maria de la biblioteca...

De tot això i molt més (de la seva infància i joventut, dels seus estudis, del piano...) en vam parlar, dies enrere, a l'entrevista que li vaig fer al programa "Cançons que parlen", de Ràdio Sarrià.

Una entrevista molt interessant que us convido, i animo, a escoltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada