dimarts, 20 de setembre del 2022

Suspens en mobilitat


Aquests dies a Girona també estem en plena Setmana Europea de la Mobilitat, una bona iniciativa que, entre d'altres, té per objectiu "impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics."

Aquesta setmana es fan activitats i possiblement també es faran proclames, totes sens dubte ben intencionades, en favor de la mobilitat sostenible i de l'ús del transport públic. Doncs bé, cada vegada que algú del govern municipal de Girona esmenti, aquesta setmana, el transport públic jo no podré evitar pensar en la desatenció que desenes i desenes d'alumnes reben, dia sí, dia també, per desplaçar-se del centre de Girona fins a l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà, situat al barri del Pont Major, i per tornar de l'institut cap al centre de Girona.

La situació és especialment preocupant en l'horari de sortida, al migdia, de l'alumnat de Cicles Formatius, que plega a les 14:15h, i de l'alumnat d'ESO i Batxillerat, que plega a les 14:25h, i el bus que passa al voltant de les 14:30h no té prou capacitat per absorbir tot l'alumnat.

La direcció de l'institut ha fet un prec a l'Ajuntament de Girona demanant el reforç d'aquesta línia, i des de l'AMPA fa anys que demanem que es reforci en hores punta, al matí i al migdia. Hi ha alumnes que fins i tot caminen fins a la parada anterior a la que hi ha davant de l'institut per "assegurar-se", ja no seient, simplement lloc!

Ho sap l'Ajuntament de Girona que a l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà hi ha al voltant de 1.200 alumnes? Sí, ho sap... I conscient d'aquest volum, i de la necessitat de gran part de l'alumnat de desplaçar-s'hi des del centre de Girona, no podia haver previst, de forma ordinària i recurrent, aquest reforç de la línia del bus urbà?

Naturalment l'Ajuntament de Girona pot rentar-se'n les mans adduint que la Línia 6 no és titularitat de TMG, sinó de l'ATM i que, via concessió, la gestiona Teisa; però per responsabilitat l'Ajuntament no se'n pot desentendre i confiem, la direcció i l'AMPA, que aquest reforç de la Línia 6 permeti millorar la mobilitat de l'alumnat del Xifra.

I que no ho faci una setmana, sinó tot el curs. I del funcionament i la titularitat de la Línia 6 en tot cas, ja en parlarem un altre dia, que aquest només és un dels problemes que, en clau de mobilitat, tenim en relació a l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada