dilluns, 19 de setembre del 2022

Per un plat de llenties


L'independentisme ja ha arribat a aquell punt que, en comptes del millor desperta el pitjor d'ell mateix: el rancor, el menyspreu i fins i tot l'odi entre els independentistes.

Hem arribat a aquell punt que qualsevol detall, qualsevol nimietat és motiu suficient per desencadenar piulades i piulades de retrets creuats: que si tu apuntales els socialistes a Espanya, que si tu la la Diputació de Barcelona, que si Junqueras s'ha menjat els corrents crítics d'ERC, que si Borràs barreja les seves presumptes irregularitats (corrupció diuen, que ella assegura no haver comès...) amb la repressió...

Els danys, però, no es produeixen només entre Junts i ERC, també hi ha danys col·laterals. Aquests dies, per exemple, Vilaweb, amb la crítica (massiva i a ultrança) o la defensa (massiva i a ultrança) pel fet que les filles d'en Partal treballen al diari digital... Qualsevol excusa és bona, per Junts i ERC, per escopir-se recíprocament, i sobretot ho fan amb els respectius estols de piuladors que converteixen Twitter en un femer de retrets.

És innegable que el procés ha generat desgast i, sobretot, dolor; exili i presó no són paraules menors. El que va passar la tardor de fa cinc anys, especialment la Declaració d'Independència de Catalunya aprovada i immediatament suspesa, va generar molta tensió entre els socis de govern i probablement aquella és una tensió (gens sexual) encara no resolta.

No són poques les veus que reclamen que les persones que van liderar el procés, i que encara lideren els seus partits, haurien de fer un pas al costat i, aprofitant aquest moment de manifesta manca d'unitat estratègica, renovar lideratges per, potser, refer ponts, recuperar confiances.

És clar que, fins i tot amb la jugada (mestra?) de Junts pel , jo sempre he vist dos partits pugnant, a vegades amb guants de seda, d'altres amb acarnissament, per l'hegemonia de l'independentisme i el lideratge del govern. Avui la imatge que donen és que es barallen, amb l'excusa de la independència, per un plat de llenties; llenties d'altra banda prou ben pagades...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada