divendres, 23 de setembre del 2022

"No us feu il·lusions...” L'aforisme de la setmana. Any Joan Fuster


El poder corromp. Aquesta contundent afirmació la va escriure John Emerich Edward Dalberg-Acton, Lord Acton, a finals del segle XIX. La frase literal va ser: "Tot poder tendeix a corrompre i el poder absolut corromp absolutament."

La propera cita electoral serà, si el govern de la Generalitat no se'n va en orris abans d'hora, a finals de maig de l'any vinent amb les eleccions municipals.

La maquinària electoral dels partits ja s'ha activat i fins i tot hi ha mitjans de comunicació que ja han començat a fer peces informatives, en aquest cas entrevistes, en clau municipal. Les eleccions, també les municipals, són una cursa de fons...

Passi el que passi a la ciutat on visc ja fa temps que sabem que, com a mínim, hi haurà canvi a l'alcaldia, i aquesta perspectiva sempre obre més interrogants i incògnites. Veurem si el canvi és només d'alcaldia o també de govern, del partit, o partits, de govern...

Encara les veiem lluny, vuit mesos lluny, però els qui treballem des del món associatiu, quan s'apropen les eleccions municipals també engeguem motors per afinar, i afilar, demandes, necessitats i argumentaris.

És clar que convé fer aquest exercici, sempre, amb una mínima dosi d'escepticisme, realitat si voleu, tenint present aquest aforisme de Joan Fuster:
"No us feu il·lusions: el poder canvia de mans, però rarament vacil·la."
Qui avisa no és traïdor., tot i que el rarament sempre és un bri d'esperança... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada