dijous, 17 de febrer del 2022

Un misteriós cor penjat


Fa dies, setmanes i fins i tot diria que mesos que hi ha un cor que em té ben intrigat.

El primer dia que el vaig veure, penjat a la barana del Pont de l'Aurora de Girona, vaig pensar que l'havien penjat malament, ja que el cor mirava, i mira encara, cares enfora, no cares endins. També hi buscava un missatge del tipus "tal persona i tal altra es casen"... Però res, al tros de roba només hi havia, i hi ha encara, dibuixat un cor, un cor ben vermell.

Cares enfora aquests missatges d'amor, polítics o d'altres índoles els hem vist en baranes de ponts que passen sobre carreteres; missatges adreçats a qui hi circula per sota i per aquest pont certament hi ha qui hi circula per sota, a peu o en bicicleta per la via verda que uneix Sarrià de Ter i Girona, tot i que la via verda no passa precisament per sota on hi ha penjat el cor. Sota el cor només hi ha un camí secundari...

Així doncs, a qui va dirigit aquest cor? Perquè el van penjar, ja no només cares enfora, sinó en aquest precís indret? El pont és molt llarg i de tota la barana que hi ha en ambdós costats, perquè a aquesta alçada?

Durant dies m'hi fixava intrigat quan hi passava en cotxe, en moto o en bicicleta, i no va ser fins que un dia hi vaig passar a peu, i em vaig aturar, que vaig trobar-hi una possible explicació. Vaig aturar-me davant el cor i vaig observar cap a on mirava aquest misteriós cor vermell i davant meu, efectivament, hi tenia, hi veia l'imponent edifici de l'Hospital Dr. Josep Trueta!

Podria ser que aquest misteriós cor vermell sigui una mostra d'afecte, suport, ànims i esperança per alguna persona que està, o ha estat, ingressada a l'hospital? No sé si realment aquest n'és el motiu, però des d'aquell dia penso que totes les persones ingressades que tenen l'habitació cares a nord, quan miren per la finestra hi veuen un cor, aquest cor vermell i anònim que ningú, afortunadament, ha gosat tocar, encara...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada