dilluns, 21 de febrer del 2022

La primera moto...


La primera moto que vaig conduir era una Cota, una Montesa Cota de trial que tenia el meu oncle de Cantallops. Aleshores, amb catorze o quinze anys, encara no tenia el carnet, i amb aquella moto sobretot voltava per la pista forestal que duu a Requesens.

A Cantallops aquestes coses les podia fer... A Cantallops podia anar en moto i disparar l'escopeta de balins. També podia posar la mà dins la boca dels vedells, podia menjar les garrofes, com si fossin llaminadures, de la mula i ajudar al meu oncle a treure els fems de la cort, que tenia poc de cortesana però molt de noblesa. I quan m'ho demanava, ajudava a la meva àvia a matar un pollastre, o un conill.

Reconec que quan anava a l'hort jugava més que feinejava, suposo que per desesperació dels meus avis. Collir patates era feixuc i m'agradava més pouar aigua o buscar maduixes sota la maduixera... A l'hort hi anava a peu amb la meva àvia a les tardes i la millor recompensa era tornar dalt del carro que menava el meu avi.

És clar que anar a Cantallops també era sinònim d'anar a missa. Mai i enlloc he anat tant a missa com a l'església de Sant Esteve de Cantallops. Primer als bancs del darrera, sota el cor, on es solia asseure la meva família; després a la primera bancada de mà dreta, quan els de la meva edat feien d'escolanets, quelcom que mai vaig fer, tampoc a Cantallops. Recordo que rèiem amb qui ho feia, tot fent-nos ganyotes, i en més d'una ocasió rebíem la mirada de desaprovació del mossèn.

La setmana passada vaig estrenar una nova moto i, pensant en la primera que vaig conduir, m'he endinsat en els records d'infantesa i joventut de Cantallops. Records de vinyes que ja no tenim, records d'oliveres que encara hi són, records de piscina i gelat a Can Pau, de jocs i diversió a l'eixida de casa els meus avis i de corredisses amb bicicleta i partits de bàsquet amb la colla d'allà.

De la nova moto ja us en parlaré un altre dia, que avui encara dono voltes amb la Cota del meu oncle i no tinc pressa per tornar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada