dissabte, 19 de febrer del 2022

Minuts Musicals localitzats a Nàpols


Les competicions esportives tenen, més enllà de l'interès i atractiu purament esportiu, l'al·licient de sentir a parlar, interessar-se i fins i tot conèixer les ciutats dels equips rivals, en aquest cas penso, per exemple, amb els del Barça.

Si fos ric, "yadi dadi dadi didu didu didu didu dum" com diu la cançó de "El violinista a la teulada", durant un temps dedicaria el meu "dolce far niente" a viatjar allà on el Barça jugués fora de casa, descobrint ciutats, paisatges, cultura, gastronomia... El partit de futbol seria només una de les activitats a fer...

Si fos el cas, ara ja tindria programat, per exemple, el viatge a Nàpols, on la setmana vinent el Barça jugarà la tornada dels setzens de final de l'Europa League... I per ambientar-me, ben segur, escoltaria, a banda de la "Tarantela Napolitana", la cançó "Una notte a Napoli" de Pink Martini, fins i tot amb la versió llatina amb el gran Carlos Santana i companyia...

És clar que tampoc podria evitar escoltar, tornant i pensant en el futbol, aquest himne de Nino D'Angelo. A Nàpols i al Napoli dels anys vuitanta Maradona va encaixar-hi molt més que a Barcelona, i al Barça;  mentre allà és tot un ídol, o més que un ídol, un Déu, a Barcelona és recordat com un jugador que, tot i el seu innegable talent, no va quallar.

La setmana vinent el Nàpols o Barça seguiran endavant amb la seva aventura europea; serà una nit a Nàpols; veurem com acaba!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada