dijous, 30 de setembre del 2021

Seny o rauxa?


Fent una simplificació de la realitat, sempre arriscades, injustes i, per tant, esmenables, per a l'independentisme el president Puigdemont seria l'amant, i el president Aragonès la relació d'estar per casa. Aragonès el seny, Puigdemont la rauxa.

La darrera aventura, apassionant i trepidant, s'ha viscut a l'Alguer, vivència que contrasta amb la monotonia del dia a dia, que ara passa per seure a la taula de diàleg com qui, segons el tòpic, seu a casa els sogres...

L'independentisme trempa amb el president Puigdemont, i amb la seva energia i actitud s'il·lusiona pensant, novament, que tot és possible, que amb un nou embat ho tindríem més a tocar.

És clar que la majoria de l'independentisme prefereix aferrar-se al pragmatisme del president Aragonès (així ho diuen les darreres eleccions, també les darreres enquestes), que garanteix més estabilitat, encara que menys passió, que proposa menys ho tenim a tocar, encara que garanteix un plat a taula i, si s'escau, el cotxe oficial davant la porta.

El president Puigdemont és l'aventura que et fa somiar, que et fa volar, el president Aragonès és la quotidianitat, monotonia si voleu, que et treu la son, i que et fa tocar de peus a terra, fins i tot també te'ls lliga.

El més curiós de tot plegat és que ara ja sabem que els seus papers podrien ser intercanviables, perquè d'alguna manera ja se'ls han intercanviat abans, no ells personalment sinó el que representen. I la clau del canvi, sembla ser, és el grau de responsabilitat governamental que tenen, i que com una llosa els pesa.

L'amant sempre és més lliure, fins que l'empresona la responsabilitat... Paradoxalment el president Puigdemont és més lliure que l'Aragonès, com més lliure és el president Torra ara que quan exercia el càrrec, reclamant una independència, unes accions que ell com a president no va voler (poder o atrevir-se) fer.

Així està l'independentisme, flirtejant amb l'amant mentre qui taula de diàleg passa, legislatura empeny.
Seny o rauxa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada