divendres, 10 de setembre del 2021

Les cites dels llibres. "El meu germà persegueix dinosaures", de Giacomo Mazzariol


La portada i el títol d'un llibre són factors que, conscientment o no, fan que sentim atracció per llegir-lo, o no; naturalment també la contraportada, on hi trobem una breu presentació, o notables recomanacions, que amb una ràpida lectura pot acabar de despertar l'interès, o directament adormir-lo...

Si es pot fullejar el llibre, el cos de lletra també ajuda a prendre la decisió; en el meu cas una lletra petita, amb pàgines d'excessiva densitat, em frenen. I per mi hi ha un altre factor: les cites que conté, en cas que hi siguin.

El llibre d'avui (encara) no l'he llegit; sí la meva filla petita, com una lectura obligatòria de l'institut; diu que li va agradar. El llibre explica, des de la mirada d'un adolescent, l'arribada i existència del seu germà petit, en Giovanno, que té síndrome de Down.

El llibre té dues cites a l'inici, i aquestes dues cites, a banda de la portada, el títol i la contraportada, encara em fan venir més ganes de llegir-lo, i fins i tot de veure la pel·lícula!
"Tothom és un geni. Però si jutges un peix per la seva habilitat per escalar un arbre, viurà tota la vida creient que és estúpid." Albert Einstein

"Veure un món en un gra de sorra
i un paradís en una flor silvestre,
tenir l'infinit al palmell de la mà
i l’eternitat en una hora.

William Blake
M'agraden els llibres que comences a llegir, i gaudir, abans d'encetar la primera pàgina...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada