dilluns, 27 de setembre del 2021

Catalunya, capital l'Alguer


Una part de l'Estat, amb la detenció del president Puigdemont a l'Alguer, ha sacsejat el taulell que, d'un temps ençà, s'havia mogut, i posicionat, en relació a la taula de diàleg, i d'alguna manera ha generat un canvi significatiu en la partida, en allò que a les sèries i pel·lícules es diu gir de guió

I la sacsejada, lluny d'eliminar, com se suposa que pretenia, el president Puigdemont, esdevingut darrerament peó, li ha permès transformar-se i esdevenir dama, tal com fan els peons quan arriben al capdavall del taulell, a la vuitena fila.

La partida continua i sembla que, novament, la jugada de la justícia espanyola serà fallida; no sé si debades, fa la impressió que mou peça sense preveure els propers moviments, servint en safata de plata al president Puigdemont l'oportunitat d'una nova jugada mestra.

És clar que potser amb la sacsejada ja en té prou, la justícia espanyola, tot sigui per desestabilitzar la taula de diàleg, cercant la carambola de desestabilitzar també el govern espanyol. Curiosament, ara que novament el govern català es seguia desestabilitzant sol, la sacsejada d'entrada l'ha cohesionat un xic, això sí, empetitint la figura del president Aragonès i engrandint la del president Puigdemont.

Puigdemont torna a la primera línia política, eclipsant aquests dies el president Aragonès, no només en les peticions de fotografies, també a les portades de la premsa internacional.

No sé si és aquesta, i així, la confrontació intel·ligent. Tampoc sé si tot aquest nou enrenou generarà un canvi polític significatiu o si serà un altre foc d'encenalls... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada