dimecres, 15 de setembre del 2021

Enrocats


La roda segueix girant i nosaltres, mesells, som el hàmster. I aquest nosaltres feu-lo tan gran o tan petit com vulgueu, poseu-li qualsevol nom i adjectiu, que d'una manera o altra no ens equivocarem.

Ara és temps de taula de diàleg, i aquesta taula acapara quasi tota l'agenda política. No negaré que és ben intencionada, i que fins i tot pot ser útil, però em sembla que té ínfimes possibilitats d'èxit, més enllà de fer-se i passar pàgina.

La clau de volta és del que es parlarà, o no, a la taula, però em sembla que tant o més que l'ordre del dia és l'actitud amb la que cada membre s'hi asseurà, el que en marca i marcarà el resultat; i l'actitud és intrínseca amb la percepció que cada membre en té. Afortunadament això cada partit ho dissimula poc, i això també és part del problema.

Així doncs, no és una taula de diàleg sinó taulell d'escacs, en el que cada peça té la seva pròpia estratègia, diferent fins i tot de la de les altres peces del seu color, pel que, més que en taules, el més probable és que acabin (acabem) ben enrocats, si fa o no fa com ara... 

Fa anys que no hi ha qui ho desenroqui...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada