dissabte, 11 de setembre del 2021

"Te recuerdo Amanda". Minuts Musicals amb nom propi


Hi ha esdeveniments que trasbalsen el món, a vegades el nostre, personal i minúscul, a vegades, com avui fa vint anys, el món sencer!

Recordo on era, aquell fatídic 11 de setembre de 2001, què feia i amb qui; i recordo veure, astorat, com queien les torres bessones i amb elles part del nostre món.

És clar que a vegades no cal haver viscut un fet per a que, com el de fa vint anys, et commogui; l'11 de setembre de 1973, quan el cop d'Estat militar va derrocar el govern del president xilè Salvador Allende, jo encara no havia nascut i, no obstant, aquells fets, aquella brutalitat desfermada, motivada també pel president nord-americà  Richard Nixon, m'indignen com si els hagués viscut.

I recordar aquell cop d'Estat no és només recordar Salvador Allende, també és recordar Víctor Jara, detingut l'endemà del cop d'Estat, torturat i assassinat uns dies després.

I recordar Víctor Jara és recordar, també, la colossal "Te recuerdo Amanda", un cant a l'amor, a la lluita, al proletariat, a la llibertat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada