dimarts, 9 de març del 2021

Laporta president, més enllà de la polèmica


Joan Laporta tornarà a ser president del Barça; el resultat de les eleccions de diumenge és inapel·lable.

Els i les sòcies del Barça no només han triat canvi, sobretot han triat rauxa, tot i que durant la campanya, en general, Laporta ha estat menys arrauxat, i s'espera que també ho sigui la seva nova presidència.

És inevitable que la rauxa es desfermés la nit electoral
, i aquesta rauxa quasi li costa un primer disgust, amb el desafortunat comentari, que fora de context sens dubte grinyola, que li va adreçar a una sòcia... La pròpia noia va aclarir el fet, desactivant la polèmica.

Més enllà d'aquesta polèmica, de la nit electoral blaugrana em va generar un altre dubte sobre l'excèntrica personalitat del president: tothom va convenir que Laporta va saber guanyar i, alhora, Font i Freixa van saber perdre. No tinc tan clar si, en cas de perdre, Laporta hagués acceptat tant esportivament la derrota, doncs ell mateix no va oferir aquesta imatge d'esportivitat quan va perdre les eleccions de 2015 davant el decaigut Bartomeu, i aquella nit electoral es va fer fonedís...

En tot cas Laporta sap guanyar, i la seva victòria ha insuflat optimisme al barcelonisme, i s'espera que també l'injecti al primer equip de futbol, en dinàmica ascendent. Laporta ja parla de París i de remuntada!

Sigui com sigui avui el Barça està millor que la setmana passada; la vessant institucional ja està enfilada positivament, i els primers moviments de Laporta com a president electe (encara no proclamat) evidencien que no li costarà prendre el timó del club i redreçar el seu rumb: la vessant esportiva vol paciència, fe i que la pilota, de tant en tan, entri, i l'econòmica necessitarà quelcom més que quatre "power points" ben intencionats, però ara que el club serà de nou governable, amb una directiva amb plens poders executius, sembla que tot plegat serà més fàcil, fins i tot retenir Messi, i si més no es podran prendre decisions.

Laporta, més enllà de la polèmica que l'arrossega, i que algunes vegades encara l'envolta i persegueix, té el gran repte de superar-se a sí mateix, doncs serà inevitable comparar el seu nou mandat amb el seu anterior, comparar el Laporta d'ara amb el del millor Barça de la història!

Fins i tot així les comparacions són odioses... Per no ser esclau de les comparacions, potser el millor títol que Laporta podria guanyar amb el seu nou Barça és, amb el permís de l'abastable Copa del Rei, la complicada Lliga i la impossible Champions, retenir Messi!

Diuen que segones parts mai van ser bones, Laporta ho pot comentar amb Florentino Pérez... Ens esperen sis anys apassionants!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada