dissabte, 7 d’octubre del 2017

Minuts Musicals de pel·lícula amb "Free Fallin'" de Tom Petty


Diria que el cotxe, mans al volant, és el segon lloc on més es canta després de la dutxa! No, no he trobat cap estudi de cap universitat remota que verifiqui la meva sospita, només em baso amb l'experiència, l'experiència personal!

Qui no ha cantat a pulmó mentre condueix? La imatge l'hem vist en anuncis de televisió i sí, també en el cinema! I una de les mítiques escenes del cinema d'un conductor cantant és la del representant de jugadors interpretat per Tom Cruise a la pel·lícula Jerry Maguire.

Maguire conduex per una d'aquelles carreteres eternes nord americanes i cerca en el dial una cançó per cantar que s'ajusti al seu estat d'ànim; de fons sonen els Rolling Stones (Bitch) però no, tot i que ho intenta no s'enganxa a la lletra; mou el dial i sona “Angel Of The Morning” cantada per Juice Newton, però tampoc, com tampoc qualla "She" cantada per Gram Parsons...

Fins que, no a la tercera sinó a la quarta, apareix la llegendària "Free Fallin'" del llegendari rocker Tom Petty! I aquí sí, sobre les notes i els acords d'aquesta extraordinària cançó Jerry Maguire (Tom Cruise) allibera tota l'emoció fins llavors continguda!

"Free Fallin" és una de els grans cançons del músic Tom Petty, mort recentment, un dels grans referents de la música nord americana contemporània. I aquesta escena és tan sols una de les diverses que vinculen el músic amb el cinema.

Més enllà de la seva música la incursió de Tom Petty al món del cinema també el vam veure a El missatger del futur (1997), la poc reeixida pel·lícula que Kevin Costner va dirigir i protagonitzar i en la que Petty hi tenia un paper secundari...

No descarto, més aviat que tard, conduir al llarg d'una llarga llarga recta d'una carretera cantant desenfrenadament "Free Fallin'" al més pur estil Jerry Maguire; llàstima que ho tinc tot menys, de moment, una recta prou llarga!








I la setmana vinent, més minuts musicals de pel·lícula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada