dimarts, 10 d’octubre del 2017

La independència possible


La independència, que anys enrere semblava una quimera (creació imaginària de l'esperit que hom pren per una realitat), i després una utopia (concepció d'un ideal irrealitzable), avui, més que cap altre dia, sembla pràcticament una realitat, un ideal certament realitzable!

I si ho sembla (un ideal certament realitzable) no és només pel que avui pugui passar al Parlament de Catalunya, amb una possible declaració o proclamació de la independència, o quelcom semblant, sinó sobretot pel que ha anat passant aquests darrers dies.

I no em refereixo només a les càrregues policials contra urnes, paperetes i, lamentablement, votants, em refereixo sobretot als canvis de seus socials de bancs i empreses o al canvi sobtat de la seguretat i vigilància del Palau de Justícia de Catalunya, fins ara i de fa temps responsabilitat exclusiva dels Mossos d'Esquadra, ara també, per desig exprés del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de la Policia Nacional espanyola.

Sí, la independència és possible! Si la independència és possible no és, ara i aquí, pel que pugui dir o fer el president Puigdemont aquesta tarda al Parlament de Catalunya, sinó pel que ja han fet empreses i el propi estat espanyol. Els seus darrers moviments són l'evidència que el que semblava una quimera, i després una utopia, pugui ser avui, o demà, un ideal realitzable.

Aquesta és la independència possible, la que sembla que es pot esdevenir... ara ja només manca saber (ho sabrem avui?) si és possible la independència, la real, l'efectiva, o si tot plegat serà un cop d'efecte més...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada