dimarts, 18 d’abril del 2017

Portes endins, portes enfora...


El problema del PDeCAT no és tant que el seu coordinador d'organització, David Bonvehí, digués que "si el procés fracassa, presentem un candidat autonomista", sinó que el que va dir va acabar transcendint, es va fer públic!

Tots els partits portes endins diuen coses que portes enfora callen; penseu en Miquel Iceta i l'"incident del PSC" (més que votar contra la investidura de Rajoy, votar diferent del PSOE!) que no tornarà a passar.

Portes endins els partits cuinen els seus discursos i els seus argumentaris que ens serveixen portes enfora com a plats ben presentats, íntegres i d'una (aparent) sola peça! I tot i així fins i tot a vegades portes enfora als partits se'ls veu el llautó i ens mostren, o se'ls veu, les costures i fins potser algun descosit!

El coordinador del PDeCAT, com suposo que la majoria dels seus militants i simpatitzants, vol guanyar les properes eleccions catalanes, bé sigui en una Catalunya independent o en una d'autonòmica! Els nous convergents, és lògic, comprensible i evident, volen seguir guanyant les eleccions!

Entenc que aquesta és una de les màximes prioritats, sinó la primera, del coordinador d'organització del PDeCAT. Sí, la independència també (potser també o segur que també, aquí que cadascú ho valori) però jo del que estic convençut és que el PDeCAT, l'antiga Convergència, vol seguir essent capità, capital, i no tropa!

No deixa de ser paradoxal que el mateix que va permetre a Convergència mantenir la presidència (l'invent de Junts pel Sí, tan anhelat i volgut per Artur Mas) ara l'ofega electoralment: allò de l'abraçada de l'ós!

ERC, que al seu dia es va fer pregar per participar en la llista unitària, ha sabut treure un major rendiment no només a l'acció de govern, també, i sobretot, del desgast, com una gota malaia, que causen al PDeCAT els casos 3%, Pujol, Pretòria, Palau de la Música... L'ombra de Convergència, per bé i per mal, és molt allargada!

El problema de les paraules de David Bonvehí no és només que hagin transcendit sinó que, pel que sembla i diu el propi PDeCAT, sembla que ERC podria haver-les gravat i filtrat! Portes enfora Junts pel Sí és una bassa d'oli, portes endins bull de tal manera que qualsevol dia, si no ho ha començat a fer ja, esclatarà!

La política moltes vegades és com els decorats, i ja sabem que la gràcia sempre és veure'ls pel darrere, portes endins... El preu, però, és que la majoria de vegades s'acaba la màgia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada