dissabte, 22 d’abril del 2017

Minuts Musicals de pel·lícula amb "El nom de la rosa"


Aquests són dies de llibres i roses i, si volem afegir-hi cinema, ens hi encaixa prou bé la pel·lícula, basada en el llibre homònim d'Umberto Eco, "El nom de la rosa".

En la pel·lícula conflueixen grans personatges, més enllà dels que trobem en el llibre, començant per l'autor, Umberto Eco, i naturalment Sean Connery en l'inoblidable paper de fra Guillem de Baskerville, i un jove Christian Slater en un dels seus millors papers o un Ron Perlman en el paper del desgraciat i alhora entranyable Salvatore...

Avui però, no són ni els llibres ni les roses el que en destaquem, sinó la música, la seva música, obra d'un dels grans i més prolífics compositors de bandes sonores, el nordamericà James Horner, autor entre d'altres de les bandes sonores de Star Trek II i III, Cocoon, Aliens, Rebeldes del swing, Llegendes de passions, Apolo 13, Braveheart, Titanic o Avatar.

Els llibres i el seu poder, els llibres i la seva maldat en plena inquisició al segle XIV en un context turbulent de prohibicions i heretgies i de viu debat filosòfic, polític i teològic dins una església (la institució) convulsa. Reconec que la pel·lícula em va impactar, i encantar, quan, a finals dels anys noranta, vaig veure-la a l'institut.

Són dies de llibres i roses, i la rosa del títol del llibre la trobem en la cita final que aquest conté: "stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus", de la rosa originària només ens queda el seu nom, només tenim noms buits...

De nosaltres, com de la rosa, també només en quedarà el nom, i en la majoria de casos, potser ni això...

Bona diada de Sant Jordi!





I la setmana vinent, més minuts musicals de pel·lícula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada