divendres, 14 d’abril del 2017

El vídeo de la setmana: quan Espanya era republicana


El 14 d'abril de 1931, avui  fa 86 anys, es va proclamar la república espanyola de manera successiva en diferents ciutats: Eibar, València, Madrid... També a Catalunya es va proclamar la república, i per partida doble: primer per boca de l'aleshores alcalde de Barcelona Lluís Companys i després la celebrada i recordara proclamació de la república catalana i l'estat català per part del president de la Generalitat Francesc Macià!

Avui per avui les ànsies de república són especialment vives a Catalunya, vinculades al fil del moviment i del procés d'independència, esdevenint, en el dia d'avui, quelcom més que només una commemoració... Avui moltes commemoracions es quedaran només en això, en el record, ometent, quina llàstima, la seva reivindicació!

Amb la visió (fruit d'una versió) que es té d'Espanya a molts els deu estranyar que algun dia Espanya sencera (o quasi tota) fos republicana! És per això que avui vull recordar especialment l'Espanya republicana, una Espanya, malauradament, avui per avui encara massa dormida o, si més no, minoritària...



Bon divendres... i visca la República!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada