divendres, 29 d’abril del 2016

El vídeo de la setmana: la feina


"El treball dignifica l'home, el treball t'honra, el treball dignifica... el treball et poleix, t'abrillanta, et dóna esplendor... el treball és l'hòstia, fins i tot et posa catxondo, diria jo! ... "

Així comença un fragment d'un monòleg dedicat al treball que Pepe Rubianes desenvolupava a la seva obra "Rubianes solamente" i que, després de descriure la imatge escatològica d'un ventilador, seguia així:

"Que se'n vagin a la merda amb el treball, la dignitat, la realització... s'ho posin tot a la punta del nap a veure si els cap i els exploti i els quedin els ous penjant als campanars!"

La referència a aquest monòleg de Pepe Rubianes no és gratuïta doncs amb altres paraules, o més ben dit, sense paraules, el vídeo d'avui transmet si fa o no fa el mateix, fins i tot diria que d'una manera més punyent!

Sí, ja sé que no cal portar-ho tot en aquest extrem, però a vegades és necessari per calibrar bé la realitat, que no sempre percebem tal i com és, sinó simplement tal i com nosaltres la veiem, o volem veure!

El treball dignifica... o no!



Bon divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada