dilluns, 21 de desembre del 2015

Incerta glòria


Les nits electorals relaten victòries contundents, derrotes doloroses i, entre mig, resultats sempre interpretables segons convingui. També hi ha nits electorals amb victòries amargues, aquelles que difícilment consolen, i dolces derrotes, les que permeten eixugar-se les llàgrimes amb un somriure d'aquells de qui riu darrer...

A les nits electorals els resultats només ens expliquen part del que s'esdevindrà; les emocions que expressen i transmeten els candidats (sinceritat, impostura, cara de pòquer...) i els climes que respiren les seus dels partits ajuden a interpretar els resultats i a endevinar, a vegades tan sols intuir, el que s'esdevindrà.

El futur, però, per gloriós que sigui o pugui semblar, sempre es reserva alguna dosi d'incertesa...

Incerta és encara la glòria dels qui van guanyar les eleccions del 27SCatalunya transita ara per un camí mai abans recorregut, per un camí sense unes petjades per seguir. Bé, més que un camí sembla que transita sobre una corda fluixa, qui sap si emulant Philippe Petit, amb la CUP fent de perxa!

Incerta també és ara també la glòria del Partit Popular, que ha guanyat les eleccions si per guanyar entenem tenir més vots i diputats, però ahir a la televisió d'altres semblaven molts més vencedors que el propi PP!

Els resultats del 20D, doncs, també dibuixen un camí incert per a la política espanyola, incert i, com en la catalana, malgrat tot apassionant. Probablement Mariano Rajoy compartirà amb Artur Mas la dificultat de ser investit president, i veurem fins a quin punt plana sobre la política espanyola l'ombra d'unes eleccions anticipades com plana encara sobre la política catalana, a mercè de la CUP.

Obrir camí és sens dubte una aventura i no hi ha aventura exempta de riscos! Els de la política catalana unes noves eleccions anticipades, els de l'espanyola, tot just els vam començar a conjurar ahir a la nit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada