dijous, 24 de desembre del 2015

Postal de Nadal... 2015!


Els llums de Nadal fa vespres que cremen afegint calidesa a uns carrers que encara no han notat el fred hivernal; els llums de Nadal són fars que amb els seus cants de sirenes, el fil musical nadalenc que reprodueix en bucle les cançons adients, conviden a passejar-s'hi i deixar-se atrapar pels atractius comercials dels aparadors, que com els carrers també llueixen les millors gales!

Comprem il·lusions i esperances, confiant que no siguin falses, que ens emboliquen amb traça, que no amb paper d'estrassa sinó amb un de ben lluent, contractes laborals tan temporals com possiblement precaris, però és el que hi ha i es fa el que toca, davant i darrere del taulell, a voltes resignadament.

Secretament comprem, no fos cas que ens enxampin, i amaguem els regals com qui fos gos enterrant un os, entaforant-los al fons d'armari, lluny de les furtives mirades dels infants; i per ells mentim, de manera piadosa, atribuint tals mèrits a un tronc caganer i tres reis maquillats, i també cada vegada més a un pare Noel importat, "okupa" de les nostres tradicions, finalment (vés què hi farem!) adoptat.

Brindem amb cava ben tips en àpats consecutius, repartint-nos bons desitjos entre els vius; i recordem els absents, sempre ben presents, amb més silencis que paraules, però amb profund sentiment. I els menuts diuen el vers, que reciten de carrer, esperant l'aplaudiment i qui sap si algun caler!

Ensucrem massa el Nadal, a risc del colesterol, no només amb els torrons, tortells de reis amb faves i polvorons; fins i tot aquesta postal, que és més present que regal, l'endocrí la prohibiria, o en tot cas recomanaria fer-ne partions, menjar-se-la a racions.

Us desitjo bones festes, siguin o no de Nadal, i un 2016 per viure alegries i tristeses al costat de qui vulgueu, amb l'esperança que l'estima, la rebuda i la donada, implícita o manifestada, us faci més valents!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada