dijous, 17 de desembre del 2015

Els indecisos


Diuen que són molts, jo encara diria més, que deia en Dupont a en Dupond, fins i tot diuen que són més que mai! I sobretot, diuen, són la clau... 

No sé si en la mateixa proporció que els dentistes que recomanen dentífrics, amb els que possiblement ni ells s'hi renten les dents, són moltes les persones que diuen no saber ni què ni a qui votar aquest proper diumenge 20 de desembre, són molts els indecisos!

Els candidats s'esgargamellen cercant el seu vot com qui busca petroli,"catoditzant" la seva imatge més que cotitzant-la a l'alça, visitant qualsevol plató de televisió o estudi de ràdio que els faci semblar el que són i a vegades no semblen: humans.

Efectivament les bosses de votants indecisos són com pous de petroli i els partits van fent prospeccions aquí i allà, pentinant barris i analitzant "públics objectiu" intentant empènyer els indecisos cap a una decisió, cap a la seva papereta, tot i que en la majoria de casos l'intent no fa més que alimentar la indecisió inicial.

Un indecís és un potencial abstencionista, encara que no sigui de la CUP, i l'abstenció és el principal enemic dels partits, car els altres partits no són enemics, sinó adversaris. És cert que un abstencionista no és, necessàriament, un indecís; precisament molta de la gent que no vota ho fa amb convenciment, sense dubtar, com una opció més; també hi ha abstencionistes que militen al "tantsemenfotisme"...

Als indecisos, però, jo només m'atreveixo a dir-los una cosa: que si no ho tenen gens clar, que si el dia 20 de desembre encara no ho tenen clar, que votin el candidat o partit que considerin menys dolent, i que si ni així, si no abandonen el seu estat d'indecisió, simplement que deixin la seva ment en blanc i votin en conseqüència: en blanc!

Al capdavall un vot en blanc és millor que un vot nul, i millor que no anar a votar!

Diuen que els indecisos són la clau... El que no tinc tan clar és que aquesta clau trobi algun pany, obri alguna porta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada