dimecres, 23 de desembre del 2015

Campions de quasi tot


El 2015 és el segon millor any del Barça en la seva centenària història! El primer, ja ho sabem, va ser el del sextet de l'equip de Pep Guardiola, l'any 2009.

La darrera dècada del Barça de futbol ha estat prodigiosa, desplegant un gran joc, refermant i excel·lint en l'estil, fent-lo evolucionar i, sobretot, col·leccionant títols!

Al llarg d'aquests darrers 10 anys, també aquest darrer, els èxits esportius han conviscut amb moments de crisi institucional, però afortunadament els sismes institucionals no han afectat al rendiment esportiu del primer equip, que s'ha mostrat regular en l'obtenció de títols, algunes temporades més farcides, d'altres menys.

La comparació amb el Real Madrid és inevitable i el balanç és favorable al Barça pel que fa als títols, però també pel que fa a les sensacions que ambdós clubs transmeten.

L'aparent pau institucional imposada per Florentino Pérez al Real Madrid amaga una inexistent estructura de la direcció esportiva que s'ha fet evident en el vergonyant episodi de l'eliminació de la Copa del Rei d'aquesta temporada; la percepció és que mentre el Barça col·lecciona títols, el Real Madrid de Florentino Pérez col·lecciona cromos d'entrenadors i futbolistes.

Aquest 2015 al Barça només se li pot fer un retret: no haver guanyat la Super Copa d'Espanya per fer el ple, per repetir el sextet; però que la perdés a mans d'un Athletic Club de Bilbao, en aquell moment superior, va suavitzar la decepció. Quan es guanya quasi tot, perdre un títol no esgota el crèdit ni de l'entrenador ni de l'equip.

Però el 2015 aviat finarà i el repòquer de títols d'enguany quedarà per a la història; i el 2016 s'iniciarà exigent com sempre, obrint el període de la temporada en que no es guanyen títols, però es poden perdre!

Serveixi d'avís el que li va passar al Real Madrid al 2015 després de coronar-se, com ara el Barça, com a Campió del Món de Clubs: després de tocar el cel, de segellar un any històric, cal tornar a l'arena, a la gespa, i lluitar cada punt, lluitar cada eliminatòria.

Tan de bo perdurin, al 2016, el dolç moment i el bon joc del Barça: només així arribaran els títols!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada