dimarts, 2 de desembre del 2008

Fins a 733.439 € per Sarrià de Ter

733.439 € és la màxima quantitat que pot disposar l'Ajuntament de Sarrià de Ter dels 8.000 milions d'euros del Fons d'Inversió Municipal que ha aprovat el Consell de Ministres, tal i com ja va anunciar, dijous de la setmana passada, el President Zapatero al Congrés de Diputats.

A Sarrià de Ter algunes de les obres que es podrien fer són la supressió de barreres arquitectòniques en alguns sectors que encara resten pendents, una nova fase del Pavelló Municipal, la reforma de l0edifici consistorial, de l'edifici Rafael Masó, la urbanització del carrer Josep Flores, la renovació dels serveis i les voreres de Sarrià de Dalt... D'idees, de projectes no en falten... però cal actuar amb celeritat, ja que els terminis així ho exigeixen...

Avui la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha donat els detalls de la mesura, recollida en el Reial Decret - Llei 9/2008, de 28 de novembre (.pdf), a través del qual es crea un Fons Estatal Inversió Local i un Fons Especial de l'Estat per la Dinamització de l'Economia i l'Ocupació.

Avui el web del Ministeri d'Administracions Públiques (MAP) ha penjat tota la informació sobre el Fons d'Inversió Municipal.


Aquesta és la informació que hi podeu trobar.

8.000 millones de euros de financiación para inversiones generadoras de empleo en los ayuntamientos

martes, 02 de diciembre de 2008

El Consejo de Ministros ha aprobado un Real Decreto Ley sobre un fondo de inversión municipal de 8.000 millones de euros, adscrito al Ministerio de Administraciones Públicas (MAP), para la realización de obra pública por parte de los ayuntamientos con el objetivo de impulsar la creación de empleo y reactivar la economía.

En esta página web los ayuntamientos disponen de toda la información sobre las inversiones que pueden solicitar a través del MAP para desarrollar proyectos en sus municipios.

Real Decreto Ley
Nota de Prensa
Aspectos más importantes del Real Decreto Ley
Certificado digital
Solicitud
Importe máximo de financiación de cada municipio (orden alfabético)

Cal valorar molt positivament aquesta mesura, ja que preveiem un 2009 amb uns pressupostos municipals, en general, amb molt pocs diners per inversió... Ara hi ha disposició de diners, no sense unes condicions especials, com la tramitació ràpida, l'inici de les obres abans de mitjans d'abril, que les obres no estiguin previstes al pressupost 2009 i que hi hagi una correspondència i incidència directa amb el foment de l'ocupació. Són, aquests, dies de reunions a diferents nivells (secretaris, alcaldes, governs, grups municipals...) per conèixer les condicions, els terminis, per estudiar els projectes que es poden presentar...

És, tal i com ha dit Miquel Iceta (bloc): “Un pla excepcional per una situació excepcional”. Però no cal deixar de reclamar, més enllà d'aquestes importants i necessàries mesures, la millora del finançament, doncs és amb la millora del finançament que els municipis podran garantir, no només la seva capacitat d'inversió, sinó sobretot la seva capacitat per seguir prestant serveis i recursos de proximitat a la ciutadania.

Reunió del món local del PSC


Sí, sí... 733.439 € per Sarrià de Ter...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada