dilluns, 15 de desembre del 2008

Algunes cosetes + del FEIM

Fa 15 dies publicava en aquest bloc el post Fins a 733.439 € per Sarrià de Ter, fent referència al Fons Estatal d'Inversió Municipal. (FEIM)

Fa una setmana el Ministeri d'Administracions Públiques (MAP) publicava al BOE la RESOLUCIÓ de 9 de desembre de 2008 (pdf), de la Secretaria d'Estat de Cooperació Territorial, a través de la que s'aprova el model per a la presentació de sol·licituds, les condicions per la tramitació i la justificació dels recursos lliurats a càrrec des Fons Estatal d'Inversió Local.

Tota la informació que necessiten saber els ajuntaments és a la pàgina web del FEIM que el MAP ha habilitat.


Hi ha algunes qüestions que encara no s'han acabat d'aclarir, moltes de les quals els hi segueix la pista, més enllà del subdelegat del govern, Francesc Franscisco Busquets, el vicepresident cinquè de la Diputació, el company i amic Narcís Casassa (també alcalde de Sant Julià de Ramis i Medinyà).

Hi ha molts dubtes entre alcaldes i alcaldesses sobre quines obres són finançables i quines no, sobre què inclou el finançament de l'Estat i què exclou... Una de les recomanacions que fa Casassa, tenint present que no hi poden haver millores de rebaixa de preu a la licitació, és que les bases de licitació contemplin millores en les ofertes de les empreses...

També es té clar que el FEIM no inclou les despeses de redacció del projecte, però no s'ha aclarit si inclou la direcció i seguiment de les obres i el pla de seguretat i riscos laborals. El que sí queda clar és que si el cost de l'obra supera la quantitat licitada l'excés no el cobrirà el FEIM, així com, si al contrari, hi ha un sobrant, aquest s'haurà de retornar. Cal ajustar-se al pressupost... i tenir present que l'import màxim reconegut per cada municipi inclou l'IVA.

Un altre dels aspectes que la resolució ha aclarit, en contra de les primeres informacions, és que les obres han d'estar acabades a 31 de desembre de 2009, essent només prorrogables en casos molt excepcionals i degudament justificats.


Les dates del procés, doncs, també estan clares:

Les sol·licituds s'han de trametre, només telemàticament, del 10 de desembre de 2008 al 24 de gener de 2009.

El MAP resoldrà les sol·licituds en un termini màxim de 20 dies.

Les obres s'han d'iniciar entre l'11 de gener i el 13 d'abril de 2009 i finalitzar, com ja hem comentat, el 31 de desembre de 2009.

El termini màxim per justificar les obres és el 31 de març de 2010.

D'altra banda el MAP ha posat a disposició dels municipis (sobretot dels secretaris) un telèfon per resoldre els dubtes tècnics de funcionament de l'aplicació informàtica (900 814 933) i una adreça de mail per resoldre els dubtes sobre qüestions jurídiques i administratives: fondodeinversionlocal@map.es

De fet el MAP ha centralitzat tota la informació i consulta dels ajuntaments, estalviant aquesta tasca a les delegacions i subdelegacions, qui sí informaran sobre els projectes.

També es preveu que aquesta setmana es publiqui el Plec de clàusules administratives.

Aquest (el FEIM) ha estat el tema central de la constitució del Consell Municipal del PSC de les comarques gironines que hem constituït avui... I he trobat una alcaldessa i un alcalde que ja ho tenen clar...

--------------------------------

pd: Enllaços del web del Fons Estatal d'Inversió Local

SOLICITUD
Decreto Ley
Aspectos más importantes del Real Decreto Ley
Importe máximo de financiación de cada municipio
Resolución del Secretario de Estado de Cooperación Territorial
Certificado digital
Escaneado de documentos
Nota de prensa
fondodeinversionlocal@map.es: correu electrònic per informació i dubtes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada