dilluns, 15 de desembre del 2008

Sí (al pressupost'09), PERÒ... (queda el finançament)



No dubtava que finalment el PSC no votés a favor del pressupost 2009 del govern de l'estat o, el què és el mateix, no votés a favor d'aixecar el veto del Senat propiciat pel PP i ERC. No tenia clar, però, de quina manera l'executiva del PSC articularia el discurs davant una decisió tan observada i analitzada per tothom.

Aquests darrers dies han estat varis els cants de sirenes d'alguns partits, alguns socis de govern a Catalunya, que animaven als diputats del PSC que votessin "per Catalunya" contra el PSOE... Massa evidents, els cants de sirenes...

Naturalment hi ha un fet que no s'amaga amb el SÍ al pressupost del PSC: la difícil situació en què es troba la negociació del finançament... La determinació del President de la Generalitat, alhora que primer secretari del PSC, ha estat i és molt clara: primer Catalunya... I segueix i seguirà el president Montilla amb la seva determinació i defensa de Catalunya.

Com a primer secretari del PSC avui ha fet un nou avís per a navegants al PSOE i al govern de l'Estat...

Aquesta és la Declaració de la Comissió Executiva del PSC d'avui dilluns al matí:

La Comissió Executiva del PSC ha decidit, a proposta del seu Primer Secretari i per unanimitat votar a favor d´aixecar el veto del Senat als Pressupostos Generals de l´Estat per al 2009.

Ho fem per tal de no perjudicar els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i Espanya.

• Que es veurien perjudicats per la inestabilitat política i econòmica que es generaria.

• Que es veurien privats d'uns pressupostos que serveixen per combatre la crisi, per impulsar les polítiques socials i per augmentar de forma significativa la inversió pública de l´Estat a Catalunya en aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l´Estatut: 4.626 milions d´euros.

D´aquesta manera, no donem per finalitzat el procés negociador del nou sistema de finançament.

Un procés que ha d'acabar abans de finals d´any.

Ha d´acabar amb un acord que produeixi un nou sistema de finançament que respecti totalment l'Estatut i que sigui just per a Catalunya.

El termini del 31 de desembre és improrrogable. L´acord ha d´entrar en vigor al 2009.

Donem per fet que l´acord es produirà.

Si es donés el cas, que no desitgem en absolut, que no s'arribés a un acord; si s´evidenciés que el Govern d´Espanya no tingués voluntat de complir l´Estatut, les relacions entre el PSC i el PSOE no tornarien a ser com abans.

Som plenament conscients de la transcendència de la nostra decisió.

Ens devem als ciutadans i ciutadanes de Catalunya que esperen de nosaltres fermesa, intel·ligència i, sobretot, resultats.

Som plenament conscients de la nostra responsabilitat i l'exercirem en tot moment, pensant exclusivament en l´interès de Catalunya i no en la comoditat o la incomoditat del PSC o del PSOE.

Barcelona, a 15 de desembre de 2008.

---------------------------------------

pd: Joan Ferran ha titulat el post de la declaració del PSC jugant amb el lema de la darrera campanya: SI NO VOTEM ELLS... (si tu no hi vas, ells tornen)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada