dimecres, 24 de desembre del 2008

2a de les 2 preguntes al Ple del CCGi: serveis socials al Consorci BS

Genial felicitació nadalenca de l'equip de serveis socials de Sarrià de Ter, altrament anomenades "Las xicas del Coro", doncs els serveis socials són a l'edifici d'El Coro de Sarrià de Ter...

Seguint amb el post d'ahir (1a de les 2 preguntes al Ple del CCGi: Escola Música Gironès ) sobre les meves dues preguntes al Ple del Consell Comarcal del Gironès, la segona pregunta que vaig fer anava relacionada amb la possibilitat que els Serveis Socials d'Atenció Primària de Sarrià de Ter, ara municipals (des de l'any 2002), passin al Consorci de Benestar Social Gironès Salt.

La pregunta venia motivada per la resposta que el govern municipal ens va donar al ple de novembre. Aleshores, al Ple de Sarrià de Ter, vaig preguntar sobre l'interès del govern municipal de traspassar els serveis socials d'atenció primària al Consorci, després de veure que els delegats de personal haguessin entrat un document al registre municipal sobre les condicions que hauria de tenir un possible traspàs. No era la primera vegada que preguntem o parlem al Ple municipal sobre aquest tema, sobretot vam marcar la nostra posició a finals de juliol quan el Ple vam aprovar l'adhesió de Sarrià de Ter al Consorci (post Sarrià de Ter al Consorci de Benestar Social Gironès-Salt).


El govern municipal va respondre amb evasives, situant la pilota del possible traspàs sobre el Consorci de Benestar Social; l'alcalde (el regidor de l'àrea només va intervenir per repetir el què l'alcalde ja havia postulat) va dir que estaven a l'espera d'una proposta del Consorci...

Amb tal resposta la pregunta al Ple del Consell Comarcal era obligada: s'està treballant pel traspàs dels serveis socials d'atenció primària de Sarrià de Ter al Consorci de Benestar Social?. Mateu Parera (CiU), conseller comarcal responsable del Consorci de Benestar Social Gironès Salt, va respondre d'una manera breu, clara i concisa: s'està en negociacions entre les dues parts, fruit de l'interès, manifestat pel propi alcalde de Sarrià de Ter en un Consell d'Alcaldes del Gironès. Naturalment no va revelar el contingut de la negociació.

L'interès de traspassar el serveis socials municipals al Consorci ja formava part del programa electoral d'ERC. Per part del PSC la nostra posició sempre ha estat molt clara, ara i quan estàvem al govern de Sarrià de Ter: només té sentit traspassar els serveis socials d'atenció primària de Sarrià de Ter al Consorci de Benestar Social Gironès Salt si el resultat és la millora dels serveis i prestacions que ofereixen ara per ara. I de moment no sembla que sigui aquesta la perspectiva.


Des del PSC de Sarrià de Ter mai hem estat en contra del Consorci de Benestar Social; de fet, jo, com a conseller comarcal al darrer mandat, vaig formar part de la Junta de Govern del Consorci. Una altra cosa és valorar si els serveis socials municipals han de mantenir el seu statu quo actuals... I en aquest sentit, el que té més sentit és valorar què hi guanyem o què hi perdem... sobretot des de la perspectiva de Sarrià de Ter.

Probablement el govern de Sarrià de Ter rep algunes pressions per traspassar els serveis socials, a part de veure-ho com una mesura d'estalvi, sobretot del capítol 1 del pressupost (actualment l'equip de serveis socials municipal té tres professionals a jornada sencera).

El 2009 ens resoldrà el misteri, encara que espero que, tal i com es va comprometre el regidor de serveis socials de Sarrià de Ter, siguem convenientment informats, no amb fets consumats, naturalment...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada