dijous, 8 de maig del 2008

Commemoració 25 anys independència Sarrià de Ter. La prèvia.

Aquest proper divendres 9 de maig a partir de les 8 del vespre al Coro es farà un acte commemoratiu pels 25 anys de la segregació de Sarrià de Ter de Girona. El plantejament d'aquesta commemoració vol posar més l'accent en com ho van viure els veïns i veïnes i les entitats del moment, més que rememorar com ho van viure els representants polítics, els del Consell Municipal de Sarrià de Ter i els del primer consistori sarrianenc després de la recuperació de la democràcia. Molts dels representants polítics d'aleshores hi seran i també podran dir-hi la seva, naturalment.

L'acte de commemoració vol tenir un caràcter més cívic que institucional, per bé que sí que hi haurà un reconeixement institucional amb un parlament de l'alcalde. Ajudarà a situar-nos a l'època, a retrocedir 25 anys, un audiovisual, preparat per l'ex alcalde, Nicolás Pichardo, amb imatges extretes de la revista POBLE. L'audiovisual de ben segur farà desvetllar records d'aquell moment polític tan intens, pel què es preveu que hi hagi un espai per relatar i compartir anècdotes, que aniran sorgint d'una manera més o menys espontània. Després del moment institucional, tancarà la commemoració dels 25 anys d'independència de Sarrià de Ter una audició de violoncel.

La vetllada promet i pot esdevenir en una mena de flashback interessant.

La commemoració, però, es fa amb dos mesos de retard, ja que l'aniversari s'escau sempre el 3 de març (o el 9, segons les versions). A principis de març, concretament el dia 6, el Diari de Girona em publicava un article en què recordava precisament l'aniversari: Sarrià de Ter, 25 anys d’independència: de la núvia de Girona a la separació de béns.
Intueixo que si no es va celebrar, des de l'Ajuntament, al mes de març, possiblement va ser perquè senzillament el govern municipal no ho havia previst, pel què la celebració es produeix ara, dos mesos més tard...

Però tampoc cal donar-hi més importància, val més tard que mai... El què és realment important és que finalment hi haurà un espai per commemorar els 25 de la segregació, de la independència de Sarrià de Ter, de la recuperació de la nostra principal institució, l'Ajuntament i, per tant, la recuperació dels sarrianencs i sarrianenques de governar el nostre poble.

La cita, doncs, aquest divendres al vespre, al Coro de Sarrià de Ter... disposats a viatjar amb la màquina del temps... Hi pugeu?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada