dimecres, 14 de maig del 2008

... i de nou la vella ETA...

ETA és una organització primària que es mou per instints primaris i que només coneix una manera d'assolir els seus objectius: la submissió dels altres a les seves ordres.

Qualsevol resposta contrària, qualsevol entrebanc al seu projecte, que no pot anomenar-se polític perquè no es planteja dins el marc polític, qualsevol institució i/o persona que per ells sigui un impediment, tasta violentament la seva pòlvora...

L'Estat i les seves institucions i administracions, els partits polítics, les persones... tots som objectiu d'ETA perquè la seva violència és indiscriminada, perquè les seves amenaces atempten contra l'estat de dret, contra els drets i llibertat que, amb més o menys fortuna, hem assolit col·lectivament, fruit del pacte i negocació política i democràtica. La nostra democràcia és la millor possible que fina al moment hem sabut bastir entre totes les persones, partits i institucions.

Morir matant sembla que és l'únic que li dóna vida, possiblement perquè no ha après, perquè ETA no ha volgut aprendre, a viure d'una altra manera. El conflicte i la tensió els dóna vida, dóna sentit (?) a les seves reivindicacions i, sobretot, a la brutal manera d'exigir-les i imposar-nos-les. Però les bases de la nostra democràcia són sòlides i la unitat dels partits polítics és un element clau en el suport i reforçament de l'acció del govern estatal per a la lluita contra el terrorisme.

ETA és presonera de les seves obsessions, del seu anacronisme... S'empresona a sí mateixa i quan ha tingut la possibilitat d'obrir una porta, ha llençat la clau pel wàter o, pitjor encara, se l'ha empassat escopint-nos de nou. Per això sobreviu matant al segle XXI, en una societat que ha avançat molt (encara no prou) en la resolució pacífica dels conflictes, en una societat que al llarg d'aquests anys s'ha anat transformant, donant fins i tot una altra dimensió (mantenint, això sí, la clàssica) a l'exèrcit, modernitzant, encara que més lentament del què alguns voldriem, les estructures militars.

No hi ha encaix possible d'ETA a la nostra societat, per això la rebutgem energèticament, per això condemnem els seus actes terroristes, els seus assessinats, per això protestem i els condemnem pacíficament, amb cap més arma que les paraules i els gestos, amb cap més arma que les que la democràcia i el respecte als drets de les persones ens permeten utilitzar.

Esquinçant la vida dels seus familiars i amics amb la seva mort causen dolor, molt de dolor, però aquest dolor el compartim tots els demòcrates i tots nosaltres teixim llaços que, salvant les diferències ideològiques, ens uneixen fortament contra ETA.

Jo avui també he plorat i ploro la mort del guardia civil de Leguitano Juan Manuel Piñuel Villalón.

---------------------------

pd1: declaració conjunta (extreta del diari El País) de condemna de l'atemptat subscrita pel PSOE, PP, CiU, PNV, IU-ICV, ERC, BNG, CC, UPyD, Na-Bai, CEOE, CEPYME, CC.OO, UGT y USO:
Todas las organizaciones políticas y sociales firmantes manifestamos la más profunda condena y el rechazo más enérgico por este nuevo atentado criminal de ETA. Los firmantes queremos responder con unidad y firmeza a esta nueva acción criminal de los terroristas. Los firmantes vamos a seguir defendiendo la vida y la libertad, y vamos a combatir con coraje y fortaleza democrática a la organización terrorista ETA hasta derrotarla definitivamente, a través de la fuerza exclusiva del Estado de Derecho.

pd2: declaració del president del Govern: la democracia se impondrá al terror.
Y puedo y debo agradecer a todos los grupos políticos de la Cámara y a las organizaciones sociales la condena unánime, el respaldo unánime, que esta mañana han trasladado al conjunto de la ciudadanía. Mi agradecimiento más profundo, porque sabemos que quienes luchan contra ETA, contra el terror, contra la violencia y contra cualquier tipo de criminalidad, con el Gobierno al frente, son más fuertes si estamos unidos y ETA, mucho más débil. Su final estará mucho más cerca.

pd3: declaració de Patxi López, secretari general del PSE-EE (PSOE): Necesitamos la movilización de la sociedad vasca para aislar a ETA.
En la lucha contra el terrorismo de ETA, en los demócratas que nos enfrentamos al terror no hay ni resignación, ni cesión al chantaje emocional, ni confusión entre libertad y política. Hoy la prioridad democrática de los partidos, las instituciones y el conjunto de la sociedad vasca es acabar con ETA.

pd4: declaració del Lehendakari: ETA es el principal obstáculo para que el Pueblo Vasco haga su camino.
¡Qué heroicidad! ¡No digas, ETA, que es por la patria, ni que es por el Pueblo Vasco!. ¡Qué heroicidad, atentar contra una Casa Cuartel en la que viven unos guardias civiles sencillos con sus familias, con sus hijos e hijas!

pd5: comunicat del PSC:Condemna de l´atemptat d´avui a Legutiano (Àlaba).
Crida a la unitat de les forces democràtiques i suport a la tasca dels Cossos i Forces de Seguretat

La Comissió Executiva del Partit dels Socialistes de Catalunya expressa la seva contundent condemna per l´atemptat que s´ha produït avui a Legutiano (Àlaba), que ha costat la vida a un agent de la Guàrdia Civil i ha ferit companys seus. Així mateix, vol mostrar la seva solidaritat amb els familiars de la víctima mortal i la confiança que els ferits es podran recuperar aviat de les lesions.La unitat de totes les forces polítiques és clau per lluitar contra el terrorisme, i en aquest sentit el PSC fa una crida a tota la societat a fer costat al Govern espanyol per acabar amb ETA. Els socialistes catalans també volem mostrar el nostre suport a la tasca que estan desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l´Estat a favor de la pau i en defensa de les llibertats

pd6: vinyeta recuperada de Forges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada