dilluns, 26 de maig del 2008

Tard i malament: el pressupost 2008

Avui, com a portaveu del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter, he fet arribar aquesta nota de premsa als mitjans, a partir de la proposta del pressupost 2008 que previsiblement demà aprovarà el Ple de Sarrià de Ter.

En aquest cas pesen més les formes, ja que el contingut és més aviat pobre... A aquesta hora (quarts de cinc de la tarda) encara no disposem del pressupost detallat per partides... Tard i malament, el nou estil del nou govern municipal.


Nota de premsa PSC Sarrià de Ter

La proposta del pressupost 2008 evidencia l'esgotament del govern municipal

El PSC de Sarrià de Ter lamenta que el govern no tingui enllestit el pressupost per presentar-lo a la Comissió Informativa.

Pel grup municipal del PSC de Sarrià de Ter el govern municipal (ERC-CiU) demostra les seves carències en la tramitació per l’aprovació del pressupost del 2008. En aquest sentit el grup socialista lamenta que ni a la Comissió Informativa de dijous passat ni en la documentació adjunta a la convocatòria del Ple, entregada l’endemà divendres, el govern no els pogués fer arribar el pressupost detallat per cada una de les partides, entregant només dues fulles amb els ingressos i les despeses generals de cada partida pressupostària.

Per Roger Casero, portaveu del PSC, la manca d’informació del govern és flagrant: “no pot ser que el dijous a la Comissió Informativa demani, com a portaveu del PSC, que ens facin arribar, ni que sigui per correu electrònic, el pressupost detallat com a màxim el dilluns, tenint present que l’endemà dimarts hi ha el Ple en què s'ha d'aprovar el pressupost.”

Pel PSC de Sarrià de Ter aquesta és la tònica habitual en la política comunicativa i informativa del govern municipal. Segons Casero “l'alcalde s'inhibeix de les seves funcions institucionals obviant la seva responsabilitat d'informar al grup municipal del PSC, amb aquest i altres temes d'interès del nostre poble.”

Pel que fa al contingut del pressupost, amb la poca informació que disposa, el PSC troba especialment preocupant la retallada pressupostària del CEIP Montserrat i la no concreció del compromís del govern d'augmentar la policia local i la poca capacitat d'inversió per aquest any.

Pel PSC aquest pressupost no es correspon amb les perspectives de canvi augurades pel govern. Segons Roger Casero “el pressupost no només no conté cap novetat, sinó que no transmet la sensació de canvi que el govern vol imprimir a la seva gestió municipal, després de viure durant el primer any, majoritàriament, dels projectes iniciats per l'anterior govern del PSC.”

El grup municipal del PSC no definirà el seu vot sobre la proposta del pressupost fins que tingui la informació detallada de totes les partides.

Sarrià de Ter, a 26 de maig de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada