diumenge, 4 de maig del 2008

Pastora a Figueres


Dijous a la nit a Figueres. Pastora entra en acció a l'Embarraca't.

En Pauet comença a fer de les seves amb la càmera de vídeo, un projector de transparències, rotuladors i altres pintures i l'inevitable portàtil. Al principi sembla que va a la seva bola, però res de res, només ho sembla... Les seves projeccions són una mena d'acords visuals que s'integren amb la música. En Pauet es mou dins els seus dominis amb una destresa impressionant!. És creatiu i el directe sempre juga a favor seu. D'un dibuix que fa d'un far sobre un penya-segat en fa un avió de paper amb destí a una afortunada noia del públic, després de sobrevolar amb estil sobre els nostres caps.

En Caïm també concentra la seva creativitat entre les seves mans: amb la guitarra penjada del coll. Més contingut de moviments, desplega la música del grup amb energia i gran complicitat amb la resta de músics (baix, bateria i teclats).

La Dolo entra en escena i des del primer moment es menja l'escenari. La seva presència omple l'escenari i connecta des del principi amb el públic. És extraordinàriament expressiva, balla i anima a fer-ho, desprèn energia i interpreta amb naturalitat les cançons.

El concert, dins la gira de Circuitos de Lujo, no deixa a ningú descontent, ni tan sols als despistats, com un noi que, passejant pel recinte va preguntar al noi que tenia just al meu costat: "Quién son?.
- Pastora!". Va respondre el noi amb certa incredulitat...
Per bé que justament aquesta escena l'havia descrit la Dolo al principi del concert: "somos Pastora, por los que pasean por aquí y se pregunten quién son éstos que tocan..."

Fa uns quants anys (mitjans '90?) vam veure i escoltar, també amb la Sira, Pastora per primer cop al Teatre Municipal de Girona. Llavors la Dolo encara no havia aterrat al grup i Pastora era un grup que semblava que experimentava amb la música electrònica i les imatges. Vam comprar el disc... molt diferent dels d'ara, un disc potser poc comprès... Recordo especialment d'aquell concert una versió interessant de Noia de Porcellana amb la presència de Pau Riba.

Pastora... quin gran grup!. M'encanten!.

--------------------------
pd1: Grandes despedidas


pd2: Desolado


pd3: Pau Riba. Noia de porcellana


pd4: Noia de porcellana. Pascal Comelade (i web)


pd5: proper concert de Pastora a Girona: divendres 16 de maig a les 22:00 h. als Jardins Fora Muralla de Girona dins el Festival In-somni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada