dilluns, 26 de maig del 2008

Les activitats de l'AMPA del CEIP Montserrat de Sarrià de Ter

Aquest diumenge la cita era a les 10 del matí davant el CEIP Montserrat. L'objectiu era per una passejada per la vall de la Riera d'en Xuncla de Sarrià de Ter que ressegueix els antics molins fariners.
Però la beneïda (ara no beneita) pluja ens ho ha impedit i la sortida no s'ha fet. Sí que hem fet el posterior dinar a l'escola, la clàssica fideuà...


No voldria pecar de frivolitat en aquest post (jo no m'ho perdonaria, però sobretot la Loli, la presidenta de l'AMPA del CEIP Montserrat, tampoc): l'AMPA, la del CEIP Montserrat i moltes altres, fan molt més que organitzar sortides i activitats per les famílies: gestiona el menjador escolar i el servei d'acollida, organitza les activitats extra escolars del migdia, organitza la venda de llibres de text i material escolar, participa al projecte de reutilització de llibres de text, participa de la vida de l'escola amb reunions amb la direcció de l'escola i l'equip de govern municipal, participa als òrgans de representació (Consell Escolar del Centre i Consell Escolar Municipal), participa a la vida social i cultural del poble, implicant-se en diferents esdeveniments, etc. Ho comento perquè l'AMPA també organitza sortides i activitats i és d'aquestes del què tracta aquest post.



Aquesta era la tercera trobada organitzada per l'AMPA aquest curs, una trobada, la de la primavera, que sol consistir en una caminada per algun indret d'interès relativament proper i del posterior dinar. Sortides que hem fet han estat la prevista per aquest diumenge, la visita al Castell de Sant Julià de Ramis o la visita al volcà de Can Guilana.

A finals d'any, el 2 de desembre del 2007, també vam anar al Parc natural de la Muntanya de Sal de Cardona.




Una sortida de l'AMPA que també és un clàssic és la d'hivern a Núria. Hi vam anar el passat 24 de febrer i, encara que la neu aquests dos darrers anys escasseja, la sortida d'enguany va ser el bateig de la Clàudia amb els esquís.

A Núria els més petits juguen a la neu (encara que n'hi hagi poca) i baixen amb trineus, mentre la resta de mainada es deleix per pentinar les pistes tot esquiant; també alguns pares i mares.
Facis el què facis, la jornada a Núria és esgotadora, però també molt divertida...

Una altra sortida es fa al voltant del mes d'abril. L'any passat vam anar a Carcassone; aquest any, el passat 20 d'abril, vam anar a Figueres, al Castell de Sant Ferran i al Museu de la Tècnica de l'Empordà.


La visita al Castell de Sant Ferran de Figueres va ser una autèntica aventura. Passejada pel castell amb tot terrenys i amb barca per l'immensa cisterna subterrània que amaga a les seves entranyes.
El guia, un noi molt atent amb la mainada i amb una manera d'explicar-se molt didàctica, ens va fer recular en el temps uns 200 anys, situant-nos en plena Guerra del Francès.

Això de posar-nos el casc comença a ser un requisit per les sortides de l'AMPA: a Cardona ens vam tapar la closca per entrar a les mines de sal.
Però el què va sorprendre més va ser poder navegar per dins el castell, sobre una aigua estancada des de fa més de 30 anys...

Precisament al Castell de Sant Ferran es va recrear, amb la participació dels Trabucaires de la Costa Roja, de Sant Julià de Ramis, la presa de la fortalesa als francesos l'any 1811, tal com recordava aquest diumenge el diari El Punt: El castell de Sant Ferran de Figueres reviu l'èpica de la guerra del Francès


I si la visita al Castell de Sant Ferran va ser una aventura, la visita al Museu de la Tècnica de l'Empordà va ser tot un descobriment.

La mainada va descobrir i conèixer les peces de col·leccionista del museu a través d'unes divertides fitxes, acompanyats per una monitora, mentre els pares i mares anàvem resseguint les sales del museu acompanyats per un guia que ens explicava no només les peces del museu i les seves característiques tècniques, sinó també la seva particular història.
Màquines d'escirure, màquines de cosir, rellotges de paret, telèfons, premses, planxes, estufes, vehicles i moltes altres peces de col·leccionista formen part d'aquesta gran col·lecció de la família Padrosa.




Aquest és un museu per entretenir-s'hi, per badar-hi en família, grans i petits. La majoria no deixen de ser objectes quotidians, però d'un dia a dia que ens és llunyà...


Aquestes trobades sobretot promouen la relació i la coneixença entre les famílies, per bé que és cert que som habiltaulment les mateixes les que coincidim a aquestes activitats...

D'aquí menys d'un mes ens trobarem de nou al voltant d'una taula al sopar de la festa de fi de curs del CEIP Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada