dilluns, 21 de gener del 2008

Propostes del PSC per fer avançar Sarrià de Ter

Article publicat al núm. 62 de la revista Parlem de Sarrià.

La nostra responsabilitat: la millora de les polítiques públiques

Els tres grups municipals de Sarrià de Ter tenim encomanada la tasca, entre d'altres, de desenvolupar idees i proposar iniciatives que esdevinguin polítiques públiques al servei del ciutadans. Aquesta és una responsabilitat de tots els grups, independentment si estan o no al govern. Els grups municipals que formen el govern tenen el mandat de desenvolupar-les i executar-les, doncs són ells qui disposen dels instruments tècnics i econòmics per fer-ho.
Tradicionalment només s'associa l'acció política als governs, mentre que, també tradicionalment només s'associa la vigilància de l'acció política als grups polítics que no estan al govern, els qui estan a l'oposició. En la política local aquest fet s'evidencia més pel fet que no es diferencia el govern dels grups polítics, tal com passa als parlaments.

Des del PSC de Sarrià de Ter tenim per missió, aquest propers quatre anys, rebatre aquest convencionalisme; ens sembla que la millor manera de trencar aquesta dinàmica és precisament exercir d'una manera àmplia les nostres responsabilitats. És la nostra voluntat no només exercir el clàssic paper de seguiment de la tasca de govern, sinó també, en igual o major mesura, exercir la nostra responsabilitat municipal des de la proposta política, ser actius i propositius.

Així ho expressàvem el passat 16 de juny, al Ple de Constitució del nou consistori: “Serem, doncs, propositius, treballant des de l´Ajuntament de Sarrià de Ter, amb el nostre nou paper fora del govern”. No governar no exclou la possibilitat que, en tant que regidors de Sarrià de Ter i, per tant, servidors públics, des del PSC fem propostes per la millora de les polítiques públiques del nostre Ajuntament pel nostre poble.

La millora del transport públic
Des de la proposta hem plantejat la necessitat d'abordar qüestions d'una vital importància pel nostre poble, com la millora del transport proposada al ple del mes de juliol. Una proposta del grup municipal del PSC que abordava la necessitat d'emprendre una sèrie de mesures, ni les úniques ni les definitives, per millorar el servei públic de transport interurbà, invertint d'aquesta manera el descontentament i insatisfacció dels usuaris del transport públic.

Des del PSC doncs hem proposat la simplificació dels recorreguts, recuperant, alternativament cada quinze minuts, els dos recorreguts clàssics de l'autobús interurbà.També hem proposat l'ampliació del recorregut de l'autobús, em els dos sentits, al sector de Sarrià de Dant i el Pla dels Socs, acostant l'autobús als nuclis de població i donant un major serveis als habitants d'aquests sectors.

No són les úniques millores que cal fer, però entenem que són les primeres que calia prendre aquest estiu. Caldrà abordar em un futur altres millores, com la gratuïtat del servei per a les persones grans i altres col·lectius.

Ordenances fiscals 2008
Des del PSC de Sarrià de Ter hem fet una proposta àmplia, raonada i raonable de millora i ampliacions de les bonificacions fiscals en la proposta d'aprovació dels impostos (les ordenances fiscals) pel 2008. A l'hora de fer la proposta hem partit d'una premissa molt senzilla i, alhora, molt responsable: fer la proposta que faríem si estiguéssim al govern.

Els darrers dos anys dels del govern del PSC es van començar a introduir millores en les bonificacions dels impostos; seguint aquesta línia, enguany hem proposat millores en el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i ampliacions de les bonificacions en la taxa de recollida de residus, la taxa d'escombraries.

Pel que fa a l'IBI hem proposat un sistema de fraccionament del pagament dels impostos municipals, dividint-los en dos fraccionaments (60-40), aplicable en els casos de domiciliació bancària, amb la finalitat d¡alleugerir la càrrega econòmica dels contribuents en el període de pagament dels impostos, establint un primer pagament del 60%, sense interessos de demora, durant la primera setmana de maig i el segon pagament, del 40% restant, la primera setmana d´octubre.

Pel que fa a la taxa d'escombraries hem proposat que la taxa s'ajusti a la legislació vigent amb la utilització de l'indicador de l'IPREM com a indicador de renda, per la bonificació del 90% en els casos de jubilats i pensionistes.

Des del PSC també hem proposat l'ampliació de les bonificacions a altres col·lectius, establint una bonificació del 25% de la taxa d'escombraries per a les famílies nombroses, les famílies monoparentals i els joves emancipats menors de 30 anys.

Amb la posada en funcionament de la deixalleria comarcal des del PSC hem proposat l'establiment d'una bonificació del 10% de la taxa d'escombraries per l'ús de la deixalleria comarcal, amb la finalitat d'estimular-ne l'ús; hem proposat que es beneficiïn d'aquesta bonificació els contribuents que acreditin que han utilitzat la deixalleria municipal un mínim de sis vegades a l'any. En la proposta apuntàvem la necessitat de reglamentar convenientment aquesta qüestió, per garantir en tot moment el correcte benefici de la bonificació.

Des del nostre grup hem proposat també l'establiment de bonificacions a la taxa d'escombraries pels comercials i petits industrials del nostre poble. Entenem que les polítiques públiques també han d'estar orientades als sectors productius i econòmics dels nostre poble, doncs la seva funció és d'una vital importància per Sarrià de Ter.

Hem proposat una bonificació del 90% de l'import de la taxa per als petits industrials i comercials que disposin d´una certificació ambiental que inclogui els residus generats, com ISO 14000 o EMAS o Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental.

Per aquells que no disposin de les esmentades certificacions però que acreditin haver-ne iniciat el procés, hem proposat una bonificació del 30% de la taxa d'escombraries.Finalment també hem proposat pels petits industrials i comercials una bonificació del 40% de l'import de la taxa d'escombraries pels qui acreditin la selecció i tractament propi tant de la FORM com de les restes vegetals.

Des del PSC hem fet altres propostes de millora de les polítiques públiques del nostre Ajuntament, com la del Pla Educatiu d'Entorn, que dibuixa un nou horitzó d'oportunitats per la comunitat educativa de Sarrià de Ter. També hem proposat l'emplaçament d'un Centre de Dia de la Generalitat de Catalunya per a la Gent Gran a Sarrià de Ter.

Les nostres propostes no sempre han estat ben vistes pel govern; la proposta per la millora del transport, la de les ordenances fiscals i la del Pla Educatiu d'Entorn han estat rebutjades pel govern.Malgrat això, des del grup municipal PSC de Sarrià de Ter seguirem treballant i exercint plenament les nostres responsabilitats, és a dir, seguirem fent propostes per la millora dels serveis i equipaments municipals.

Aquesta és la nostra missió, aquesta és la nostra voluntat: seguir treballant per fer, de Sarrià de Ter, un bon poble per viure-hi.

----------------------

pd1: la viquipèdia (la Wiki en català) ja ha arribat als 100.000 articles, fet que la situa en la 17ena posició... i anar escalant...

pd2 aquest cap de setmana el Consell Nacional ha aprovat, amb un 99,4 % les llistes del PSC a les eleccions generals del 9 de març.

pd3: el pitjor de les enquestes favorables és que desmobilitzin el votant. No cal donar res per guanyat ni ningú per convençut. Les enquestes només són per "flairar" l'ambient, per analitzar tendències... per res més (i no és poc).

pd4: Gallardón, arraconat al lateral de la fila, no ha aguantat la mirada a Rajoy quan l'ha saludat al final d'un acte del PP. S'enfonsarà l'"Espe" si s'enfonsa Rajoy?. S'ho pregunta també Gallardón?. Malgrat tot a Gallardón ja li està bé jugar el paper de màrtir... l'han picat a una galta, vés que no pari l'altra...




Peridis

pd5: si Police o Led Zepelin van tornar als escenaris, per què no Felipe González?

pd6: el PSOE ha elaborat un nou vídeo de Zapatero; l'ocasió?. Un canal de Youtube Espanya creat pel seguiment i participació de les eleccions generals del 9 de març.

Con Zapatero, vuelve a creer en la política




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada