dijous, 31 de gener del 2008

L'AP7 al Ple i a la Politica

Dijous passat, dia 24 de gener, es va fer una reunió informativa de la Plataforma Salvem Sarrià. Aquest dissabte passat es va fer l'acció al peatge de l'AP7.

Aquest dimarts, al primer Ple ordinari de l'any, com a portaveu del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter vaig exposar, d'una manera sintètica, els punts claus sobre els quals ha de pivotar el treball dels tres grups municipals de l'Ajuntament de Sarrià de Ter:

. Seguir manifestant-nos en contra del projecte dels 8 carrils, amb la continuïtat del recurs contenciós administratiu contra el projecte presentat al maig del 2007.

. Seguir mantenint viva i activa la Plataforma Salvem Sarrià com a expressió de la gent i les entitats de Sarrià de Ter de defensa del nostre poble.

. Treballar per aconseguir les indemnitzacions justes per les famílies dels habitatges més directament afectats per l'ampliació, aquells que l'autopista els passa quasi a tocar, donant-los la possibilitat real, si és la seva voluntat, d'oferir-los un habitatge nou al mateix sector.

. Treballar per la minimitzar les afectacions i limitacions urbanístiques dels habitatges que es troben dins la zona d'afectació, en cas d'obres de millores dels habitatges.

. Treballar per aconseguir les mesures de reducció d'impacte acústic per una segona corona d'habitatges de Sarrià de Dalt, el Pla de l'Horta i el Pla dels Vinyers.

. Treballar pel trasllat dels elements patrimonials de la Plaça de Can Nadal, directament afectats per l'ampliació de l'autopista: la glorieta de la plaça i l'edifici del Cau.

. Treballar per la compensació econòmica en inversió pública a Sarrià de Dalt.

. Treballar per l'obtenció d'una compensació econòmica anual de caràcter permanent per Sarrià de Ter per l'afectació permanent del pas de l'autopista.

. Treballar per garantir l'aplicació de mesures de reducció d'impacte acústic i visual i de mesures de seguretat a tot el traçat de l'AP7 al seu pas per Sarrià de Ter: paviment reductor de soroll, murs de contenció, pantalles, arbrat, etc.

. Demanar la participació de la Generalitat, a través de la Secretaria per a la Mobilitat, a les converses i negociacions tan amb el Ministeri de Foment com amb el concessionari, Abertis.

Des del nostre grup municipal som plenament conscients que els nostres plantejaments no coincideixen plenament amb els que té el partit a nivell general, així com amb els dels governs de la Generalitat i l'Estat. Però aquest fet no ha impedit que el nostre grup hagi rebut el suport dels dos Diputats del PSC al Congrés de Diputats, la Montse Palma i l'Àlex Sàez. Ells han estat atents a la nostra situació i ens han ajudat, en les nostres responsabilitats de govern durant el darrer mandat, en la preparació de les reunions amb el Ministeri de Foment.

És cert que el PSC ha mantingut, a nivell de les comarques gironines i a nivell del País, un posicionament molt clar davant l'ampliació de l'AP7 i el desdoblament de l'A2. La nota discordant hem estat el PSC de Sarrià de Ter. D'altres partits han jugat més amb l'ambigüitat dels seus plantejaments, més enllà dels grups municipals de Sarrià de Ter. En el fons, però, els tres grups municipals representats a l'Ajuntament de Sarrià de Ter vam arribar a una conclusió conjunta dijous passat, durant la reunió informativa de la Plataforma Salvem Sarrià: més enllà del nostre poble estem sols en els plantejaments inicials: no als 8 carrils. En les qüestions de detall, en altres reivindicacions, sí que podem trobar suports dels partits, pel què, com hem dit abans, cal treballar-ho.

Primer el poble, després la política. Aquesta és una màxima que els que ens dediquem a la política local tenim sempre molt present, ja que ha estat el compromís amb el nostre poble, amb la seva gent, el què ens ha motivat a fer el pas cap a la política.

Malgrat no compartir sempre els mateixos plantejaments, sí que he sentit que el meu partit, el PSC, respectava el nostre posicionament vers aquest tema, com amb el del TGV. Entenc que és així com ha de ser, que no podria ser d'altra manera. Per això, i per molts altres motius, el PSC és i seguirà essent el meu partit... i Sarrià de Ter, naturalment, el meu poble.

---------------------------------

pd1: ahir, 30 de gener, el CEIP Montserrat va celebrar, com tantes altres escoles, el DENIP (Dia Escolar per la No violència i la Pau).

Aquest dia sempre em recorda el meu pas per l'APOC, l'Associació de Pacifistes Objectors de Consciència, entitat dissolta ja fa uns anys. L'APOC era una entitat d'objectors al Servei Militar que treballava pel foment de la Pau i per la objecció i la insubmissió a la mili. Es va arribar a fer un concert, l'APOC ROCK i, sobretot, teníem el servei d'informació per la objecció de consciència de l'Ajuntament de Girona, iniciat per Toni Bardera, tot un referent, a l'Estació d'Olot. També vam editar material (el material estrella era el partenó de la Pau, que diria que encara es pot trobar al CeDRe) per fer dinàmiques i xerrades a escoles i instituts. Un dels records més agradables que en tinc va ser la participació, l'any 1995, a la Beca Joaquim Franch, en què el nostre projecte, Projecte local d’intervenció educativa: facilitar la pau, una responsabilitat per al segle XXI, va ser becat.

(Imatge del DENIP al CEIP Montserrat)

pd2: l'any 1992 vaig participar, en tant que representant dels alumnes al Consell Escolar de l'Institut de Batxillerat Carles Rahola, a la redacció del projecte Reciclem: el paper de Carles Rahola, becat també per la Beca Joaquim Franch.

La satisfacció és només pels projectes becats, també per qui donava i dóna nom a aquesta beca, l'enyorat Joaquim Franch (1944-1987), qui va fer un important treball de renovació pedagògica dins i fora de l'escola.

pd3: avui fa 27 anys de la mort d'en Just. Viurà sempre en el record dels qui el vam estimar i a qui va estimar.


pd4: ... i parlant d'aniversaris, sense desvetllar els anys que fa, malgrat tampoc se'ls amaga, avui és l'aniversari de l'Esteve... sí, sí, l'ex-pastisser de la família!. Per molts cinquanta-molts Esteve!.

pd5: aquest diumenge tinc una cita amb Antònia Font a l'Auditori... ja us explicaré...

Antònia Font - Extraterrestres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada