diumenge, 27 de gener del 2008

La Plataforma Salvem Sarrià a l'AP7

Sarrià de Ter no es resigna, no ens resignem a deixar que els esdeveniments es precipitin sense més... sabem que estem sols, pràcticament sols, però ens tenim a nosaltres mateixos, un poble que no es resignarà a parar l'altra galta.

La construcció de l'autopista a Sarrià de Ter, fa més de quaranta anys, es va fer en una època i condicions en què no era possible la discrepància, la queixa, la reclamació dels drets... L'autopista va passar literalment, aleshores, per sobre cases i masos. Algunes de les cases van ser traslladades al capdamunt del Pi de la Bateria.

Només cal passar per l'autopista al seu pas per Sarrià de Ter per veure que, efectivament, passa a tocar d'algunes de les cases de la Colònia Torras de Sarrià de Dalt. I més afectava l'autopista quan a Sarrià de Ter hi teníem, a més, la sortida Nord de Girona. El fet que Banyoles fos subseu olímpica obligava a garantir-ne un bon accés des de l'autopista, pel què no nomes es va desdoblar el tram de l'actual C-66 entre Sant Julià de Ramis i Banyoles, sinó que es va desplaçar la sortida Nord de Girona de Sarrià de Ter a Sant Julià de Ramis. L'emplaçament de la sortida Nord a Sarrià de Ter va ser motivada, a l'època, per la proximitat del Pont de l'Aigua i la seva connexió amb La Bisbal i Palamós.

Amb la construcció de la variant de Girona de la NII Sarrià de Ter ens lliuràvem del pas d'aquesta carretera pel bell mig del poble, permetent fer del seu traçat una entrada de Girona més amable i permeable.

Ara està a punt de consumar-se l'aprovació del projecte d'ampliació de l'actual traçat de l'autopista al seu pas per Sarrià de Ter amb 8 carrils. No es tracta només de l'ampliació del tercer carril que Abertis farà, a les nostres comarques, entre Maçanet de la Selva i La Jonquera, es tracta també, en el tram entre Fornells de la Selva i Vilademuls, que aquest traçat sigui alhora l'A2, és a dir, que amb el quart carril es preveu que el desdoblament de la NII passi per dins l'autopista. No volíem caldo?... doncs dues tasses.

No ha estat aquesta la primera protesta, tampoc serà la darrera. La Plataforma Salvem Sarrià, constituïda per veïns i veïnes, entitats del poble i els tres grups municipals representats a l'Ajuntament, treballa des de fa anys per evitar els 8 carrils.
La qüestió és molt més complexa que un simple no, també hi ha la reclamació de compensacions particulars i col·lectives, afectacions urbanístiques i mediambientals, mesures de reducció d'impacte acústic i visual... no hi entraré ara, avui el que cal és destacar l'acte de protesta que hem fet al peatge de l'AP7 de la sortida Nord de Girona.

Ha estat una protesta pacífica: un centenar de veïns i veïnes amb tres pancartes ben visibles a l'entrada i sortida del peatge i, estratègicament ubicats prop de les cabines del peatges, amb octavetes i adhesius que anàvem entregant als conductors que entraven o sortien de l'autopista. Hi hem estat ben bé uns vint minuts i, abans de marxar, ens hem manifestat tots i totes davant els peatges.

I si una imatge val més que mil paraules, quantes paraules valen aquestes imatges?.


Galeria Peatge AP7 Agus 26gen08
-------------------------

pd1: fent justícia cal reconèixer l'actitud dels Mossos d'Esquadra, cercant la forma i manera de deixar-nos expressar la nostra opinió amb el nostre compromís de no alterar el pas dels cotxes al peatge, més enllà dels cinc darrers minuts.

pd2: també cal reconèixer l'actitud del responsable del peatge i dels treballadors, que ens han donat instruccions per la nostra seguretat, tan a nosaltres com als mitjans que han cobert la protesta.

pd3: el web del PSC de Sarrià de Ter també recull aquestes imatges, amb una petita nota referida a la participació de la Loli Fernández, companya del grup municipal del PSC, i de mi mateix, en tant que portaveu del PSC a Sarrià de Ter, a l'acte de protesta, ella a peu de pancarta, jo a peu de guixeta.

pd4: podeu trobar més fotos a la meva pàgina del Flikr Fotos Agustín Jaime - Protesta AP7 gen08

pd5: el meu més sincer agraïment per l'Agustín Jaime, sempre càmera en mà... Moltes gràcies Agus!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada