dijous, 3 de desembre del 2015

L'accident de la Torras


"S’ha parlat poc del greu accident que va patir la fàbrica J y F Torras Hostench el 18 de desembre de 1965, causant la mort de 8 persones, tots ells treballadors de la secció de pastes i de trituració de fusta. Les notícies publicades es redueixen al diari local Los Sitios, La Vanguardia, el ABC i el butlletí de JFTH de març 1966. La resta, silenci i com ha dit alguna persona, tema tabú. No hi va haver judici, no es varen determinar les causes de l’accident i l’empresa sempre va evitar parlar-ne."

Així comença el magnífic dossier d'història que l'Assumpció Vila dedica als 50 anys de l'accident de la Torras Hostenc al número 92 de la revista Parlem de Sarrià, que tot just fa uns dies acabem de publicar.

L'Assumpció no només en relats els fets, també recorda a les víctimes d'aquell terrible accident parlant-ne amb els familiars, molts infants aleshores!

Us recomano que llegiu el reportatge de l'Assumpció de cap a peus, doncs també és molt interessant la seva reflexió final, que enllaça precisament amb el tancament de la fàbrica Torraspapel de Sarrià de Ter.

Malauradament dies enrere els diaris també relataven la tràgica notícia d'un accident mortal a la fàbrica Torraspapel de Sant Joan les Fonts, un drama, 50 anys després, que els companys i sobretot familiars de la víctima deuen viure de manera molt semblant al que van viure els de les víctimes de l'accident de Sarrià de Ter: tristesa, dolor i massa preguntes sense resposta!

A banda d'aquest dossier d'història el darrer número també té altres variats i interessants continguts, entre ells la ressaca de les municipals, que podeu trobar i llegir als llocs habituals de distribució del Parlem de Sarrià, entre ells, i de fa temps, també internet!

Estireu-la o consulteu-la online, tant li fa, el que més il·lusió ens fa és que la llegiu!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada