dimarts, 31 de maig del 2022

"Cobardones"


El ventilador de Villarejo segueix escampant merda i la darrera filtració de les seves inacabables escoltes esquitxen a María Dolores de Cospedal, aleshores ministra de Defensa.

De la conversa entre el comissari i la ministra, de l'endemà de la Diada de 2017, destaca la frase que Cospedal deixa anar quan parlen de la possibilitat, i el desig, que hi hagi enrenou: "los catalanes son muy cobardones."

No sé si el terme és una evolució natural del seny, que en temps de conflictes muta en covardia, des de la mirada d'una part d'Espanya, la que ens mira amb recel, fins i tot odi.

L'u d'octubre
vam ser valents i la "bronca" la van atiar precisament els aparells de l'Estat a cops de porra. Aquell dia, fins i tot el dia 3 d'octubre, els catalans i catalanes vam ser moltes coses, en cap cas "cobardones".

De Cospedal, però, potser no anava tan mal encaminada i la seva expressió avui ressona molta veritat a orelles de molts independentistes que pensen, senten i malden, no per la covardia de la gent sinó per la de la classe política, independentista de pro, que pel motiu que sigui (ni tan sols amb això es posen d'acord) van aturar el procés...

No ho he comptat però em sembla que covard és un dels insults entre independentistes que forma part del podi, segurament al tercer graó, al costat de traïdor i botifler.

"Cobardones", va dir la ministra, però bé que es van espantar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada