dijous, 26 de maig del 2022

Steve Kerr i la matança de Texas


Jo sempre he recordat Steve Kerr com un dels companys de Michael Jordan i Scottie Pippen dels mítics Chicago Bulls, en el seu segon triplet d'anells de campions. Kerr va guanyar dos campionats més de la NBA amb els San Antonio Spurs de Tim Duncan...

Actualment entrena els Golden State Warriors, amb qui ja ha guanyat tres campionats, i tenen molt ben encarrilat l'accés a la final d'enguany, tot i haver perdut, la matinada de dimecres, contra els Dallas Mavericks.

Precisament en la roda de premsa prèvia d'aquest darrer partit  Steve Kerr va esclatar, indignat, contra la tinença d'armes després del tiroteig en una escola a Texas. El vídeo de la seva indignació s'ha fet viral i amb ell el seu missatge: "quan farem alguna cosa?"

Kerr, que no va voler parlar de bàsquet, sap del què parla quan parla amb aquesta ràbia, amb aquesta determinació: el seu pare, professor de la Universitat Americana de Beirut, va morir assassinat l'any 1984; Kerr tenia 19 anys.

Aquesta matança, sumada a la d'un supermercat de Buffalo, ha revifat el debat sobre la venda i tinença d'armes als Estats Units, debat obert de bat a bat pel propi president Biden.

Diu Steve Kerr que està cansat de minuts de silenci, diu que n'està tip! Convé escoltar el seu missatge, escoltar la seva crida, compartir la seva indignació i sumar-nos al seu breu i contundent "prou!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada