dimecres, 18 de maig del 2022

Tres objectes


Triar costa. Triar no només vol dir escollir, sobretot vol dir descartar. D'acord, a vegades triar és fàcil, quan l'opció, o les opcions, són clares i avantatjoses, però en d'altres ocasions triar vol dir, simplement, renunciar. I renunciar a quelcom ja és més difícil.

Afortunadament la vida ens entrena, en l'exercici de triar; penso per exemple en la tria de plats d'un menú o carta d'un restaurant. De petits la tria és clara: macarrons i pollastre amb patates són els reis del menú infantil, culminats naturalment per un gelat. De gran la tria es complica i són moltes més coses les que ens venen de gust; la decisió tampoc és tan transcendental i la gana empeny i acabem decidint-nos! És més fàcil un menú degustació: no només trien per nosaltres, també mengem una mica de tot!

Hi ha decisions més transcendentals: la tria d'un nom. És clar que al final el nom farà la cosa, literalment, en la gran majoria d'ocasions...

L'altre dia, en el marc d'una formació, vaig haver de triar tres objectes; no els que m'enduria en una illa deserta sinó els que, per mi i ara i aquí, representen tres valors importants:
- un valor, qualitat o competència personal
- un valor, qualitat o competència professional
- un que representi el valor més important per a mi

Vaig presentar-me a la formació amb un batedor manual, amb unes matrioixques i amb els arbres genealògics de la meva família. Aquests tres objectes d'una o altra manera em defineixen, naturalment no exclusivament, però a través d'ells puc parlar de mi i dels meus valors i competències personals i professionals.

Tres objectes que aquell dia van ser aquests i avui, potser, en serien uns altres...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada