dilluns, 9 de novembre del 2020

Trump, com un vulgar espontani


Els espontanis segueixen saltant als camps de futbol però ara, des de fa uns anys, les càmeres els eviten negant-los així la difusió i publicitat que cerquen en la seva acció, sigui reivindicativa o simplement un "divertimento".

La realització televisiva, d'aquesta manera, no vol alimentar el fenomen, i ara simplement se'n desentén no punxant la imatge per oferir-la als teleespectadors.

Aquest gir de càmera, aquesta retirada i ignorància del senyal televisiu és el que, en un altre context, algunes de les principals cadenes de televisió nord-americanes li van fer al president (i candidat) Donald Trump, en una compareixença davant els mitjans per a vomitar falsedats i calúmnies, per denunciar sense proves i seguir atiant el foc de la crispació política i ciutadana.

Algunes de les cadenes que oferien la seva compareixença en directe van tallar l'emissió per no seguir alimentant i difonent les mentides del president i candidat, un tall (no sé si sense precedents) que permet als mitjans de comunicació situar la línia vermella del que, periodísticament, és acceptable i no acceptable, per més president i candidat que siguis.

Al capdavall Trump és un espontani de la política, algú que fa uns anys va saltar al terreny de joc, que va saber captar l'atenció de tothom i que ha volgut interrompre durant la seva presidència, l'essència de la democràcia amb el seu despotisme indissimulat.

Em va agradar que, com amb els espontanis que salten als camps, ni que fos per un dia les càmeres també ignoressin en Trump i les seves mentides.

És clar que Donald Trump, que ha crescut i s'ha forjat en tots els sentits (personal, empresarial, polític...) gràcies al seva actitud descarada, intimidant i dèspota, només sabrà marxar de la política sembrant crispació i mentides, que és dels que només sap morir matant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada