dimecres, 18 de desembre del 2019

Suspès en suspensió


Em costa entendre que el so gutural d'una part del públic, imitant l'onomatopeia del so que fan els micos, eloqüent i explícita com era, no provoqués la suspensió immediata del partit; quantes vegades futbolistes negres o mulatos han hagut de sentir aquest menyspreu en camps de la lliga espanyola de futbol?

Em costa entendre que càntics desitjant la mort d'un futbolista (els més recents "Griezmann muérete" al Vicente Calderón, cridats a pulmó per part de la seva antiga afició) no provoquin la suspensió immediata d'un partit.

Em costa entendre que tot i la llarga lletania d'insults variats, esdevinguts càntics de les aficions més radicals dels equips de futbol, que tants futbolistes han hagut de sentir per motius ètnics, ideològics, religiosos, etc., fins ara cap d'aquests insults, mereixedors d'ésser tipificats com a delicte d'odi, hagin provocat la suspensió d'un partit...

Em costa entendre, i fins un punt m'indigna, que amb tots aquests precedents la primera suspensió d'un partit hagi estat provocada per titllar de "puto nazi" a un feixista declarat; i no és que aprovi l'insult, que no l'aprovo, però és tristament significatiu que el primer precedent de suspensió, després d'haver obviat menyspreus pitjors, sigui precisament aquest.

I el que més em preocupa és precisament que aquest precedent que no serveixi de precedent quan els insults o els sons guturals es tornin a cridar des de la graderia d'un estadi, i les instàncies esportives tornin a fer l'orni o, en aquest cas, el sord...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada