dimarts, 12 de març del 2019

Solari com a símptoma


Santiago Hernán Solari no ha tingut sort en el seu breu i turbulent pas per la banqueta del primer equip del Real Madrid; el seu pas com a jugador per "la casa blanca" (2000-2005) també va estar marcat per la irregularitat (mai va ser un titular indiscutible), tot iq va poder guanyar (i contribuir a fer-ho) alguns títols importants.

Després del desgavell de Lopetegui (el que comença malament només pot acabar pitjor!) Solari, aleshores entrenador del Real Madrid Castilla (el segon equip) va resultar ser un bon recanvi d'urgència, i en un principi va semblar que el recanvi feia bo el pronòstic: entrenador nou victòria segura! Però Solari no ha acabat essent el nou Zidane...

Zidane també va ser, al seu dia, un recanvi d'urgència (rellevant Benítez!), pujant al primer equip des del Castilla, i conduint l'equip (ell i sobretot els gols de Cristiano Ronaldo) a guanyar tres Champions seguides! Solari, sense CR7, en comptes de fer reaccionar l'equip l'ha enfonsat encara més en la seva misèria futbolística, quedant eliminat de quasi tot a principis de març.

Solari, en el seu curt pas pel primer equip, ha pres decisions realment controvertides, fins i tot valentes, com presicndir de grans futbolistes com Marcelo i Isco per manca de compromís i d'actuitud, i pel seu (evident) mal estat de forma, però aquestes valentes decisions també l'han acabat perjudicant i sentenciant, enrarint l'ambient del vestidor i perdent autoritat (si és que mai l'ha tingut) sobre una plantilla en descomposició.

Una descomposició eclipsada per les tres darreres i consecutives Lligues de Campions, quelcom que ben segur Zidane va veure venir a final de la temporada passada, quan sorprenentment va decidir marxar. Per això sorprèn tant que ara Zidane torni al club, menys d'un any després. Suposo que, ara sí, Florentino Pérez li donarà màniga ampla per a fer i desfer, per a refer un equip i una plantilla en decadència, quelcom que no es va veure capaç de fer (tot i que era del tot necessari) després de tres Champions, però que ara, des de la derrota, podrà fer amb plens poders i autoritat.

Solari, com solen fer els entrenadors, ha pagat els plats trencats, i en el seu cas a més ha estat un nou escut protector de l'intocable, el president del Real Madrid, Florentino Pérez.

Solari és el (darrer) símptoma, vés que el problema del Real Madrid no sigui el messianisme de Florentino Pérez...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada